Hart voor Den Haag wil tevens dat de politiek bij besluiten over het strand en de zee meer gebruik maakt van de expertise van de Reddingsbrigade.
Hart voor Den Haag wil tevens dat de politiek bij besluiten over het strand en de zee meer gebruik maakt van de expertise van de Reddingsbrigade. (Foto: Hart voor Den Haag)

Hart voor Den Haag pleit voor lessen in zeezwemmen

  Nieuwsflits

Op één van de warmste dagen in de afgelopen periode moesten maar liefst 268 mensen uit zee worden gehaald. Voor twee zwemmers kwam redding zelfs te laat. Reden voor Hart voor Den Haag om te pleiten voor het invoeren van zeezwemlessen.

Den Haag - Hart voor Den Haag vindt de cijfers alarmerend en wil dat scholen extra aandacht aan gaan besteden aan de gevaren van de zee. Raadslid Nino Davituliani: “Zwemles in open water zou in Den Haag en het liefst in heel Nederland een verplicht onderdeel op school moeten worden. Ik zou graag zien dat we als een stad met 11 kilometer kust hier een begin mee maken.”

Volgens Davituliani kun je kinderen maar beter zo snel mogelijk bewust maken van de gevaren van de zee. Een van de gevaren zijn de muistromen. “Momenteel vormen de muien het grootste gevaar. De lokale overheid hoort er alles aan te doen dat de generaties opgroeien met het besef dat de zee zeer gevaarlijk kan zijn. We zijn een stad aan zee, maak hier gebruik van!” Daarnaast wil de partij dat de Haagse Reddingsbrigade beter wordt betrokken bij politieke besluiten. Davituliani: “Zij hebben heel veel kennis, benut die beter bij het nemen van beslissingen."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden