De deelnemers aan de bootcamp maakten al een heel dorp.
De deelnemers aan de bootcamp maakten al een heel dorp. (Foto: Saad Jasim)

Haagse kids vermaken zich opperbest met kunst

  Nieuwsflits

Een art bootcamp klinkt misschien saai, maar is het beslist niet. De deelnemers, kinderen uit Schilderswijk, Transvaal, Laak en Zuid West, maken zelf schilderingen, tekeningen en installaties.

Den Haag - Volgens de organisatie, kunstschool Art-S-Cool, is de bootcamp een groot succes. Het project is op de helft, en de 100 deelnemers hebben het gebouw van Art-S-Cool aan de Ferdinand Bolstraat nu al op zijn kop gezet. Op het plein is een heel dorp gebouwd met anderhalvemeter woningen maar ook tafels, lampen, tapijten en tuin ontbreken niet.
Deze Art Bootcamp is speciaal georganiseerd voor de kinderen en jongeren uit de Schilderswijk, Transvaal, Laak en Zuid West, en is mogelijk gemaakt door Stichting Leergeld, Jeugdvakantieloket en de Gemeente Den Haag.
Art-S-Cool is dé kunstschool uit de Haagse Schilderswijk die zich ten doel stelt kinderen, hun ouders en bewoners in aanraking te brengen met kunst. Professionele kunstenaars ontwikkelen en organiseren vanuit de Ferdinand Bolstraat verrassende kunstactiviteiten in de wijk. De Art Bootcamp is van dinsdag tot en met vrijdag van 10.00-16.00 uur en duurt nog tot vrijdag 21 augustus.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden