Casey Lopes speelde in de Verenigde Staten bij twee high school teams. (Foto: The Hague Royals)
Casey Lopes speelde in de Verenigde Staten bij twee high school teams. (Foto: The Hague Royals) (Foto: )

'Ruwe diamant' Casey Lopes gaat spelen voor The Hague Royals

  Nieuwsflits

Na Sam van Dijk heeft nu ook Casey Lopes toegezegd te gaan spelen voor The Hague Royals. Wel op voorwaarde dat de Haagse basketbalclub een licentie krijgt voor de Dutch Basketball League.

Den Haag - Mocht die licentie er komen dan wordt er komend seizoen in de Sportcampus basketbal op het hoogste niveau gespeeld. De 23-jarige Casey Lopes maakt in dat geval deel uit van het eerste team. De speler maakte veel indruk tijdens de tryouts. Casey is afkomstig van Sint Eustatius. Hij kan op beide guard-posities uit de voeten kan. Lopes heeft high school gespeeld in de Verenigde Staten, en wel voor Western High School Auburn. In het seizoen 2015-2016 heeft hij een redshirt-seizoen gehad op Broward College. Na dat seizoen is hij teruggekeerd naar zijn thuiseiland, waar hij op het hoogste niveau van de eilandengroep toernooien heeft gespeeld. Afgelopen seizoen speelde hij voor Statia op Sint Eustatius.

Coach Bert Samson is enthousiast. "Ik verwacht veel van het leiderschap van Casey. Zijn veelzijdigheid zal ons enorm gaan helpen. Hij is een ruwe diamant." Lopes zelf kijkt ernaar uit om voor The Hague Royals te kunnen spelen. "Ik zal er alles aan doen om het tot een succes te maken."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden