Als de club een licentie krijgt, speelt Sam van Dijk komend seizoen voor de The Hague Royals
Als de club een licentie krijgt, speelt Sam van Dijk komend seizoen voor de The Hague Royals (Foto: The Hague Royals)

Sam van Dijk eerste speler The Hague Royals

  Nieuwsflits

De nieuwe club The Hague Royals brengt mogelijk met ingang van het nieuwe seizoen topbasketbal naar Den Haag. De thuiswedstrijden tegen tegen topteams uit Leiden, Rotterdam en Den Bosch zullen plaatsvinden in de Sportcampus in het Zuiderpark. De eerste speler is ook al aangetrokken: Sam van Dijk.

Den Haag - Sam van Dijk is zelfs de eerste speler in de geschiedenis van de club. Sam van Dijk, voormalig “Most Improved Player” van de Dutch Basketball League, heeft toegezegd voor de Royals te spelen volgend seizoen. Dan moet het Haagse topbasketbalteam nog wel een licentie krijgen.  

Frank Limburg, voorzitter van de technische commissie van de Royals, is in zijn nopjes met de komst van Van Dijk. “Sam is een ervaren speler in de eredivisie, met zijn roots in de regio Haaglanden. Hij is een voormalig speler van Lokomotief in Rijswijk, en speelde vorig seizoen voor Das in Delft. Met deze eerste speler laten we direct zien wat de basis is van onze visie: talent uit de regio Haaglanden de kans geven om op het hoogste niveau van het Nederlandse basketbal uit te komen.”

Blij

Sam van Dijk is blij om bij de Royals te kunnen gaan spelen. “Toen ik Sportcampus Zuiderpark voor het eerst zag, was ik het direct ermee eens dat hier een team in de Dutch Basketball League zou moeten spelen. Ik wil dit mede mogelijk maken. Dit is waarom ik heb besloten om me aan te sluiten bij dit project, en komend seizoen te laten zien wat ik kan doen op het hoogste niveau.”

Van Dijk is 1 meter 94 and 23 jaar oud. Hij speelde in de jeugdopleiding van Lokomotief voordat hij zich aansloot bij Punch in de Promotiedivisie, toen hij 18 jaar oud was. Op 20-jarige leeftijd maakte hij zijn Eredivisiedebuut voor Rotterdam Basketball (nu Feyenoord). Een seizoen later, tijdens het 2017/2018 seizoen, speelde Van Dijk voor Basketball Academie Limburg in Weert, waar hij uitblonk en de MIP-award kreeg. Na nog een goed seizoen bij Feyenoord Basketball in 2018-2019, speelde Van Dijk bij Das tijdens het 2019-2020 seizoen.

Veel kwaliteit

Coach Bert Samson is blij dat Sam van Dijk bij zijn team zal aansluiten tijdens het eerste seizoen van de Royals. “Sam is een ervaren speler in de Dutch Basketball League. Hoewel hij vorig jaar niet op het hoogste niveau heeft gespeeld, heeft hij veel kwaliteit. Ik ben blij dat hij bij ons komt spelen in dit eerste seizoen.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden