Eerstehonkvrouw Christel Molina
Eerstehonkvrouw Christel Molina (Foto: )

Gedeelde winst voor softbaldames Catch bij start competitie

  Nieuwsflits

Corona heeft, net zoals bij veel andere sporten, het honk-en softbalseizoen flink ontregeld. Terwijl veel sporten in maart al ruim over de helft van de competitie waren, moesten de wedstrijden voor deze zomersport nog beginnen. Normaliter start het seizoen begin april. Met de start van de competitie voor dames 1 afgelopen zondag, zijn nu alle teams van Catch aan een competitie in afgeslankte vorm begonnen.

Den Haag - De dames kwamen in de eerste klasse meteen tegenover Hilversum te staan, die vorig seizoen nog de play offs voor de Silver League hadden gehaald. Een sterke tegenstander die de eerste wedstrijd goed begon. Op het pitchen van Esmee Blankenspoor had Hilversum in de eerste inning meteen een antwoord met drie honkslagen. Daarna stelde Esmee en haar team orde op zaken, maar konden ze drie punten niet verhinderen. In de derde inning liet het infield hier en daar een steekje vallen, en keek Catch tegen een achterstand van 0-4 aan. In de tweede helft van de wedstrijd kwam Catch goed terug tot 4-6. Ondanks een driehonkslag van Michelle Leening en Babette van den Esker wist Hilversum de wedstrijd met winst te beëindigen.

De tweede wedstrijd gaf een ander beeld. Catch ging goed van start met een homerun van de eerste slagvrouw Willemijn de Jong. Op het pitchen van Laura Melissant had Hilversum in eerste instantie geen antwoord. Gedurende de wedstrijd was vooral Michelle Leening op dreef met een homerun, een tweehonkslag, een honkslag en drie punten. Pas later in de wedstrijd wisten Hilversum wat grip op de wedstrijd te krijgen en terug te komen tot 4-4.

De zevende inning startte met nog een laatste een slagbeurt voor Catch. Met zinderend spel met onder andere een squeeze van Marusha Fehling wist Catch de wedstrijd met 8-4 naar zich toe te halen. Met gedeelde punten kan Catch dames 1 terugkijken op een goede start van de competitie.

Volgende week speelt dames 1 uit tegen Domstad Dodgers. Op zondag 23 augustus staat de thuiswedstrijd tegen BA Gophers op het programma om 14.30 en 16.30 uur. Het complex van HSV Catch is op sportpark Westvliet, Groene Zoom 6.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden