Rennen door de Bijenkorf tijdens de Urban Trail van vorig jaar.
Rennen door de Bijenkorf tijdens de Urban Trail van vorig jaar. (Foto: indebuurt.nl/denhaag)

KLM Urban Trail gaat dit jaar definitief niet door

  Nieuwsflits

Alle KLM Urban Trails zijn dit jaar vanwege de coronacrisis definitief geannuleerd, ook in Den Haag. De blik wordt nu volledig gericht op 2021. 

Den Haag - Organisator Golazo Sports heeft die beslissing genomen in samenspraak met hoofdsponsor KLM. Na nauwgezette beoordeling van de situatie rond COVID-19 zijn beide partijen tot de conclusie gekomen dat het niet verantwoord is om de KLM Urban Trail Series 2020 door te laten gaan. De veiligheid en gezondheid van deelnemers, toeschouwers en medewerkers komen altijd op de eerste plaats.

De KLM Urban Trail Series is een populair loopconcept waarbij in 2020 twaalf steden (Utrecht, Breda, Groningen, Leeuwarden, Amsterdam, Den Haag, Den Bosch, Rotterdam, Delft, Haarlem, Arnhem en Eindhoven) ontdekt konden worden via een verkenningsloop door onder andere markante gebouwen, theaters, stadions en steegjes. Ondanks enkele versoepelingen maken de beperkende overheidsrichtlijnen het onmogelijk om de unieke trails veilig te organiseren op de manier zoals ze oorspronkelijk zijn bedoeld.

De aangeschafte startbewijzen blijven geldig voor 2021. Iedereen die zich heeft ingeschreven voor een van de KLM Urban Trails 2020 krijgt een dezer dagen persoonlijk bericht. Zodra de nieuwe data bekend zijn, worden deze via de officiële kanalen gecommuniceerd.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden