Nicole verheugt zich op de komst van Giulia. "Ze zal me wijzen op dingen die voor mij vanzelfsprekend zijn, maar voor haar nieuw."
Nicole verheugt zich op de komst van Giulia. "Ze zal me wijzen op dingen die voor mij vanzelfsprekend zijn, maar voor haar nieuw." (Foto: )

Italiaanse Giulia heeft al plekje in Den Haag, nu Marco en Perrine nog

  Nieuwsflits

Over drie weken staan ze al op de stoep: jongeren uit alle werelddelen die hier in Nederland naar de middelbare school gaan. De Italiaanse Giulia (17) heeft geluk. Zij krijgt onderdak bij Nicole uit Den Haag. Voor Marco en Perrine wordt nog een gastgezin gezocht.

Den Haag - Nicole (48) uit Den Haag heeft besloten om Giulia (17) uit Italië een heel schooljaar onderdak te bieden. Nicole is nog niet eerder gastouder geweest. “Als alleenstaande vind ik een beetje leven in huis wel gezellig. Ook heb ik heel veel gereisd. Daardoor heb ik kennis gemaakt met diverse culturen. Daar heb ik zoveel van heb geleerd! Dat gun ik een ander ook.”

Naast de Italiaanse Giulia komen onder andere ook haar landgenoot Marco (16) en de Belgische Perrine (18) naar Nederland. Zij hebben echter nog geen gastgezin. Perrine uit Franstalig België wil naar Nederland komen om haar Nederlands te verbeteren. “Het is mijn plan om een baan te krijgen in talen, zoals een tolk, lerares of een baan in de toerismesector. Ik wil graag mijn cultuur met mijn gastouders delen en veel leren over de Nederlandse cultuur.” Marco is juist geïnteresseerd in Nederland omdat hij heeft gehoord dat de Nederlandse samenleving erg verbonden en tolerant is. “Ik ben erg blij dat ik deze kans heb gekregen en wil deze daarom zo goed mogelijk benutten.”
Dorine de Wit van de uitwisselingsorganisatie Travel Active vertelt dat zij door de coronacrisis dit jaar meer moeite heeft om gastgezinnen te vinden voor de studenten. “Mensen vinden het heel spannend om het buitenland in huis te halen." Inmiddels heeft ze 55 studenten geplaatst. "Een paar studenten hebben nog geen gastgezin. Omdat ze over een paar weken al in Nederland arriveren, zoeken wij nog hard door."

Gastouder Nicole is niet bang voor corona. “Stel dat ze toch met klachten komt, dan bellen we de GGD om een test te doen en gaan we twee weken in quarantaine. Dat vind ik geen probleem.”

Nicole vermoedt dat zij via Giulia Nederland opnieuw zal leren kennen. “Giulia zal mij wijzen op dingen die voor ons vanzelfsprekend zijn, maar in haar eigen cultuur heel anders gaan.”

Het gastgezin zorgt voor kost en inwoning, de overige kosten komen voor rekening van de student of organisatie. Travel Active organiseert diverse activiteiten en zorgt voor een fiets voor de student. Gastgezin worden? Mail voor meer infomatie naar: highschoolholland@travelactive.org of bel tel. 085-2224810 of kijk op https://www.travelactive.nl/high-school-holland

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden