Foto: DPG Media

Kansen Jan Modaal op koopwoning vrijwel verkeken, ook in Den Haag

  Nieuwsflits

Het is voor huizenkopers met een modaal inkomen nog moeilijker geworden om een woning te vinden. Dat blijkt uit onderzoek van De Hypotheker waarin per regio in kaart is gebracht hoeveel woningen er beschikbaar zijn voor één- en tweeverdieners met een modaal inkomen.

Den Haag - Vooral voor alleenstaanden met een modaal inkomen is de situatie verslechterd. Nog slechts 4,7 procent van het totale huizenaanbod is beschikbaar voor deze inkomensgroep, een jaar geleden was dit nog 6,3 procent. Ook tweeverdieners met een modaal inkomen lopen tegen de grenzen van het woningaanbod aan. Het modale inkomen in 2020 is vastgesteld op 36.500 euro per jaar. Met dit salaris kun je als alleenstaande een hypotheek krijgen van ongeveer 169.000 euro. Voor een modaal inkomen voor tweeverdieners is in het onderzoek uitgegaan van 61.000 euro. Hiermee is het mogelijk een hypotheek te krijgen van zo’n 297.000 euro.

In Rotterdam maken alleenstaanden met een modaal inkomen nog de meeste kans op een woning. Ook bij modale tweeverdieners scoort Rotterdam onder de grote steden het beste, hier is drie op de tien woningen van het totale aanbod beschikbaar. In Den Haag is ruim een kwart van het totaal aantal woningen beschikbaar. In Amsterdam en Utrecht is het aanbod het kleinst.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden