Foto: Jassir Jonis

Embassy Festival: Dit jaar wereldreis in eigen huiskamer

  Nieuwsflits

Dit jaar geen uitbundige dansuitvoeringen en culinaire hoogstandjes uit andere landen op het Lange Voorhout. Nee, de achtste editie van het Embassy Festival wordt dit jaar noodgedwongen een wereldreis in eigen huiskamer. Met een speciale festival box hoopt de organisatie er toch een succes van te maken.

Den Haag - In Den Haag zijn veel ambassades gevestigd. Ieder jaar doen tientallen van deze ambassades mee aan het Embassy Festival. De duizenden bezoekers kunnen tijdens dit evenement de verschillende culturen die ze vertegenwoordigen, soms zelfs letterlijk, te proeven. De vorige edities vonden altijd plaats op het sfeervolle Lange Voorhout. Dat is dit jaar helaas niet mogelijk vanwege het coronavirus. Maar daar heeft de organisatie iets opgevonden: een online editie. Bekijk moderne dans in de Poolse ambassade, proef Chileense wijn, leer hoe je traditionele Palestijnse ‘Makloubeh’ maakt of doe mee met de Embassy Festival live pub quiz. Het is ook mogelijk om een exclusieve Embassy Festival Surprise Box te kopen, met daarin 5 producten uit 5 verschillende landen. Als kers op de taart is er ook een Embassy Festival receptenboek ontwikkeld, met traditionele gerechten die zijn samengesteld in samenwerking met de deelnemende ambassades. In aanloop naar het festivalweekend op 5 en 6 september september worden al foto's en video's online gezet.

“Ik ben ontzettend blij dat het Embassy Festival alsnog online voortgezet wordt dit jaar. Het Embassy Festival is één van de belangrijkste evenementen voor ons. We waren allemaal best ontdaan toen we dachten dat het niet door zou gaan dit jaar, dus ik was blij verrast! Het Embassy Festival is een briljante manier om diversiteit, verscheidenheid en tolerantie te vieren", zegt Rawan Sulaiman, - Head of Mission State of Palestine. Naast de ambassade van Palestina leveren onder andere ook de ambassades van Azerbaijan, Polen, Chili, Mexico en Finland hun bijdrage aan deze speciale editie. Het volledige programma wordt later bekendgemaakt.
www.embassyfestival.com

Iemand trek in traditionele Mexicaanse ‘Tortillero De Paja’, Rwandese koffie, Chileense olijfolie of wijn uit Azerbaijan? Het maakt allemaal onderdeel uit van de Embassy Festival Surprise Box, verkrijgbaar vanaf augustus via www.embassyfestival.com. De box wordt gevuld met cadeautjes vanuit de hele wereld. Hierin zitten minimaal 5 verschillende producten uit 5 verschillende landen. Daarnaast zit er een receptenboek in met traditionele recepten, samengesteld met de deelnemende ambassades.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden