Het is te vaak spitsuur op het Valkenbosplein en de omringende straten. Foto: Jos van Leeuwen
Het is te vaak spitsuur op het Valkenbosplein en de omringende straten. Foto: Jos van Leeuwen (Foto: Jos van Leeuwen )

Valkenbosplein wordt veiliger

  Nieuwsflits

Van de redactie

Het wordt veiliger voor fietsers op het Valkenbosplein. De gemeente Den Haag gaat hier ruim baan aan de fiets geven.

Den Haag - Op het kruispunt van de Valkenboslaan met de Laan van Meerdervoort ontstaan nu, voornamelijk in de spitsuren, zogenaamde ‘fietsfiles’ vanwege het grote aanbod van fietsers en de beperkte ruimte voor de fiets. Het plein wordt binnenkort onder handen genomen. Doel van de maatregelen is het verbeteren van de doorstroming en het vergroten van de opstelruimte voor fietsers, hiermee zal ook de verkeersveiligheid verbeteren.

Wethouder Robert van Asten, Mobiliteit: “Nu is er voor overstekende fietsers onvoldoende ruimte om zich op te stellen op het Valkenbosplein en ontstaan er gevaarlijke situaties.”

Om meer groentijd te kunnen geven aan de fietsoversteek vanaf de Beeklaan richting de Beeklaan/Groot Hertoginnelaan wordt de gecombineerde rechtdoor- rechtsafstrook op de Valkenboslaan, exclusief voor rechtsafslaand verkeer gemaakt.

Hierdoor kunnen fietsers richting Beeklaan/Groot Hertoginnelaan tegelijk groen krijgen met het autoverkeer dat rechtdoor gaat vanaf de Valkenboslaan naar de Beeklaan/Groot Hertoginnelaan.

Daarnaast ontstaat aan de overzijde van de kruising meer opstelruimte voor de fietser op de Laan van Meerdervoort.

De eerste werkzaamheden voor deze aanpassing worden deze zomer gedaan.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden