Foto:

Livemuziek op de boulevard

  Nieuwsflits

DEN HAAG - Kees Kingsize is in de muziekscene welbekende. Deze muzikale duizendpoot beheerst vele stijlen en ziet een hoog Swing-gehalte altijd als een must. Unieke gitarist-zanger Kees Kingsize speelt Swing en Blues alsof hij ‘t zelf uitgevonden heeft! (citaat Volkskrant 2012). Beïnvloed door gitaristen als T-Bone Walker, Lonnie Johnson, Hendrix en Django Reinhardt werd zijn smakelijke, expressieve, economische en in essentie coole Blues een begrip bij heel veel muziekliefhebbers.

Kees speelt graag met duo The Big Cats. Dit koppel bestaat uit accordeonist en tevens pianist Marius Bos en (contra)bassist Evert Willemsen. Bos speelt in diverse samenstellingen o.a. met de Bayou Mosquitos belend van ‘Hello Goodbye’ presentator Joris Linssen en andere artiesten van naam zoals Jelka van Houten, Tim Knol, Tineke Schoenmaker, Leonie Jansen. Evert Willemstijn is een geweldige begeleider als het gaat om swing jazz blues en folk, en hij heeft een reputatie opgebouwd in de muziekwereld en is op basis van zijn kwaliteitswerk een veelgevraagd gastspeler bij vele grote en kleine bands.

Kingsize and the Cats spelen op zondag 2 augustus bij Moeke Scheveningen op de boulevard, Strandweg 155. Bij mooi weer uiteraard op het grootse terras en ze starten om 14.30 uur.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden