Stadsdeelwethouder Saskia Bruines maakt de winnaars bekend
Stadsdeelwethouder Saskia Bruines maakt de winnaars bekend (Foto: gemeente Den Haag )

Zes winnaars voor Bezuidenhout Begroot

  Nieuwsflits

Bewoners van Bezuidenhout Midden Oost mochten een wijkbudget van 40.000 euro verdelen voor hun wijk. Stadsdeelwethouder Saskia Bruines (Haagse Hout) maakte vrijdag de winnaars bekend. “Samen maken we de wijk mooier en groener.”

Den Haag - De winnende plannen zijn: het organiseren van een prijsvraag om het fietsparkeerprobleem op te lossen, het herontwerpen van de E-Hagenaar om deze in de toekomst op meerdere plekken in de wijk te plaatsen, het plaatsen van fruitbomen om te zorgen voor meer gemeenschapszin en meer groen in het straatbeeld, het doorontwikkelen van de leefbaarheideffectrapportage, het aanleggen van vier openbare tapwaterkranen en een fietsenstalling in de Theresiastraat. De plannen worden binnen een jaar uitgevoerd.

Meeste stemmen

Maar liefst 2983 bewoners hebben gestemd over de verdeling van het wijkbudget van 40.000 euro. Dit is 22,74% van de wijk. Zij konden het bedrag naar keuze verdelen over de 11 plannen die na de tweede ronde waren overgebleven. Het organiseren van een prijsvraag om het fietsparkeerprobleem op te lossen kreeg de meeste stemmen. Meer informatie over de uitslag en over winnende plannen staat op: www.bezuidenhoutbegroot.nl

Wijkbudget
In maart werden de bewoners van Bezuidenhout verrast met 40.000 euro voor de wijk. Dit bedrag stelt de gemeente beschikbaar om Bezuidenhout mooier, gezelliger, sportiever of groener te maken. Bewoners konden zelf plannen indienen. Van de 55 ingediende plannen kregen 29 plannen meer dan 25 ‘likes’. Na de haalbaarheidscheck bleven er 11 haalbare en door de wijk gedragen plannen over. Bewoners konden met hun persoonlijke stemcode het bedrag verdelen over één of meerdere plannen. Initiatiefnemers gaan voor dit bedrag hier zelf mee aan de slag. De gemeente biedt ondersteuning aan als dat nodig is.

Bewoners weten zelf wat er nodig is voor hun wijk. Daarom heeft de gemeente wijkbudgetten beschikbaar gesteld. Gebruikers van de wijk, zoals bewoners, ondernemers en maatschappelijke instellingen kunnen zelf een plan indienen dat bijdraagt aan een mooiere, socialere, sportievere of groenere wijk.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden