Foto: Jos Beuman .nl

Livestream diensten Kloosterkerk vanaf Pinksteren

  Nieuwsflits

Vanaf Pinksteren, zondag 31 mei, zijn de wekelijkse diensten van de Kloosterkerk rechtstreeks te volgen via haar kanaal op YouTube. Dominee Rienk Lanooy leidt de eerste dienst. Geerten van de Wetering en Jos Vermunt zorgen voor de muziek. 

Den Haag - Sinds de intelligentie lockdown in verband met het coronavirus houdt de Kloosterkerk wekelijks op zondag een ochtendgebed als dienst. Hierbij zijn een handvol vertegenwoordigers van de Kloosterkerk aanwezig. Deze diensten waren tot nu toe te volgen via de kerktelefoon. Het was echter de wens van veel bezoekers om de dienst ook rechtstreeks met beeld mee te kunnen beleven. Dat is nu vanaf Pinksteren mogelijk. 

Sanne ten Bokkel Huinink, voorzitter van de Kloosterkerk, is enthousiast: “Tijdens het jubileumjaar van het honderdjarig bestaan van de Kloosterkerk maakt de Kloosterkerk haar entree op het wereldwijde web. Hoe symbolisch is dat! De diensten zullen gewoonlijk vanaf 10.00 te volgen zijn. Deze Pinksterdienst start op 10.30 uur.  

Daarnaast opent de Kloosterkerk vanaf 1 juni langzaam en heel voorzichtig weer haar deuren. In de loop van juni kan de kerk door de weeks worden bezocht. Er wordt in juni geoefend met ochtendgebeden in kleine kring. De bedoeling is dat vanaf begin juli weer diensten worden gehouden met maximaal 100 aanwezigen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden