De verwachting is dat de woningen najaar 2021 gereed zijn.
De verwachting is dat de woningen najaar 2021 gereed zijn. (Foto: )

Staedion bouwt betaalbare woningen in Energiekwartier

  Nieuwsflits

Op de hoek Zamenhofstraat - Noordwest Buitensingel is het bedrijf Heijmans begonnen met de bouw van 38 betaalbare sociale huurwoningen voor Staedion. Samen met twaalf stadswoningen die door Heijmans worden verkocht, vormen zij het project De Regent 1. De verwachting is dat de woningen najaar 2021 gereed zijn.

Den Haag - Op de begane grond komen vier tweekamerappartementen van gemiddeld ongeveer 51 vierkante meter met een loggia en op de verdiepingen 34 driekamerappartementen met balkons, van 60 tot 64 vierkante meter. Vanaf maart/april 2021 worden de woningen te huur aangeboden via Woonnet Haaglanden.

Centraal

Het Energiekwartier is een samenwerking tussen de gemeente Den Haag, Staedion en Heijmans en ligt centraal binnen de stad aan de rand van het centrum, onderdeel van het gewilde Regentessekwartier. Het Energiekwartier bestaat uit Park De Verademing, de Elektriciteitsfabriek en de woonbuurt rond het Esperantoplein.
Eerder realiseerde woningcorporatie Staedion binnen het Energiekwartier al 72 sociale huurappartementen in het gebouw Volta aan de Loosduinseweg.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden