Volgens Splinter Chabot is zijn opvallende outfit nog niets vergeleken bij het interieur van zijn ouderlijke woning.
Volgens Splinter Chabot is zijn opvallende outfit nog niets vergeleken bij het interieur van zijn ouderlijke woning. (Foto: indebuurt.nl)

Splinter Chabot huppelt ongepland rond

  Nieuwsflits

Ook in de coronatijd gaan we door met gesprekken met opvallende Hagenaars. Deze week spreken we Splinter Chabot. Op een bankje (met anderhalve meter afstand tot elkaar) in de zon met een thee-to-go.

Door Allan Vos

Den Haag - Aan de rand van de Hofvijver komt Splinter in een knalroze jasje met opvallende knopen, aanfietsen. We spreken met hem over boeken schrijven, opgroeien in Den Haag bij vader Bart Chabot (schrijver) en moeder Yolanda (arts) en een studie die maar niet wordt afgerond. Splinter werd geboren op de Waalsdorperweg in het huis waar zijn ouders nog steeds wonen. “Het is een soort Villa Kakelbont en mijn broers en ik hebben afgesproken dat het ook altijd zo moet blijven. Wat ik nu aan heb (zie foto) is nog rustig vergeleken met het interieur; het huis hangt vol tierelantijntjes. Mijn broertje Storm en ik bouwden in ons kamertje hele fantasiewerelden na. De ene keer was onze kamer een bibliotheek, dan weer een restaurant. Mijn ouders probeerden ons een beetje de illusie van de wereldvrede te laten behouden, daarom keken we bijvoorbeeld ook geen Jeugdjournaal. Maar de creativiteit werd wel flink aangemoedigd.”
Splinter ging naar het VCL (middelbare school) waar hij het erg naar zijn zin had. Daarna koos hij voor de opleiding politicologie in Amsterdam. "Omdat ik graag in Amsterdam wilde studeren maar ook omdat de politiek eigenlijk overal tentakels heeft, net als een octopus. Voor mij betekent dat, dat ik nog even geen keuze hoef te maken welke richting ik uiteindelijk op zou gaan in mijn werkende leven. De opleiding duurt 3 jaar en ik zit nu in mijn zesde jaar, ik hoef alleen mijn scriptie nog ‘maar’ te schrijven.”

Televisie

Dat Splinter langer doet over de opleiding is geen verrassing. Hij doet tussendoor ook nog veel andere dingen. “Tijdens mijn studie ben ik een tijdje voorzitter van de JOVD (de jongerentak van de VVD) geweest en werd evraagd om op televisie een gesprek aan te gaan met Jan Terlouw. Daarna werd gevraagd of ik dat niet vaker wilde doen. Ik had daar nooit zo over nagedacht, maar ik vond het leuk en mocht een eigen televisieprogramma maken. In ‘Splinter in de politiek’ sprak ik over jezelf blijven in de politiek en tegelijkertijd zat ik ook regelmatig als tafelheer bij DWDD.” En of dat nog niet genoeg was schreef hij dit jaar ook nog zijn eerste boek: ‘Confettiregen’. "Onder andere over mijn coming out, kwetsbaarheid, twijfel en door onzichtbare wetten heen beuken. Ik zie het als mijn missie om daarmee door te gaan. Maar op welke manier weet ik nog niet. Ik plan het niet zo. Ik ben nogal een vlinder in het bos die ongepland rondhuppelt van bloem naar bloem en soms is zo’n bloem een succes. Ik zie het als gecontroleerd verdwalen in je eigen leven haha.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden