De bezoekplek bij woonzorgcentrum Tabitha
De bezoekplek bij woonzorgcentrum Tabitha (Foto: Hart voor Den Haag)

Hart voor Den Haag trekt aan bel over 'bezoekplek' bij woonzorgcentrum Tabitha

  Nieuwsflits

Sinds de zorgcentra voor ouderen zijn gesloten voor bezoek, wordt er van alles aan gedaan om toch nog contact met familieleden mogelijk te maken. Woonzorgcentrum Tabitha reserveert hiervoor een plekje op de parkeerplaats. Uitgaande van de foto's van een oudere dame, zittend achter een hek met vuilcontainers op de achtergrond, concludeert Haart voor Den Haag-raadslid Janice Roopram dat dit 'mensonterend' is. 

Den Haag - De foto is genomen door haar dochter en gedeeld door anderen op social media. “Ik ben hier enorm van geschrokken. Dit is gewoon mensonterend,” zegt Roopram.
Op de website van Cardia, locatie Tabitha in Loosduinen, wordt aangegeven dat het woonzorgcentrum een warme, gezellig sfeer heeft en de binnentuin een belangrijke ontmoetingsplaats is voor de bewoners. “Gezellig zag het er bepaald niet uit toen ik de foto’s zag. Ik begrijp niet hoe dit heeft kunnen gebeuren en hoop dat de directie van Tabitha ervoor zal zorgen dat de ouderen hun naasten op een ordentelijke en comfortabele plek kunnen ontmoeten.”

Roopram geeft aan dat zelfs het personeel een klacht wil indienen. Ook de dochter van de vrouw in kwestie is ontsteld: “Ik vond het zeer triest om mijn moeder zo te zien zitten, zo naast het vuil. En dan zeg ik het nog netjes. Mijn moeder is een keurige vrouw, heeft altijd goed voor zichzelf gezorgd en dan wordt ze daar zo neergezet", aldus de dochter.


Roopram stelt schriftelijke vragen aan het stadsbestuur omtrent deze situatie. Ze vraagt het college of ze bereid zijn om in de gesprekken met de woonzorgcentra en verpleeghuizen mee te nemen dat de bezoekplekken voor ouderen en hun naasten op een ordentelijk en comfortabele manier kunnen plaatsvinden. Ook vraagt Roopram aan het stadsbestuur of er gekeken kan worden naar het verloop van de communicatie tussen de instellingen en de bewoners en hun naasten over de nieuwe coronamaatregelingen. Ook hierover krijgt ze vele signalen dat er door gebrek aan goede communicatie veel onduidelijkheden zijn ontstaan. “De instellingen voeren allen hun eigen coronabeleid uit. Het moet volgens de landelijke maatregelingen maar iedere instelling doet het op zijn eigen manier."  Roopram vraagt de gemeente of er niet één beleid kan komen in Den Haag zodat er geen onduidelijkheden zijn.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden