Het uiteinde van de ondergrondse watergang (duiker) bij de Herenstraat/Heulweg te Wateringen
Het uiteinde van de ondergrondse watergang (duiker) bij de Herenstraat/Heulweg te Wateringen (Foto: Hoogheemraadschap Delfland)

Werkzaamheden ondergrondse watergang vervroegd

  Nieuwsflits

De ondergrondse watergang (duiker) tussen Wateringen en Den Haag krijgt een grondige onderhoudsbeurt. Dit is nodig om een goede doorstroming van het water te kunnen garanderen. Het Hoogheemraadschap heeft het werk vervroegd om de overlast te kunnen beperken.

Den Haag -  De ondergrondse watergang is bijna twee kilometer lang en loopt van de Strijpkade naar de Heulweg, onder de Oosteinde in Den Haag naar de Herenstraat in Wateringen. Allereerst wordt de duiker gereinigd met speciale zuigwagens en vervolgens geïnspecteerd met een camera. Na de onderhoudswerkzaamheden werkt de duiker weer optimaal: het teveel aan regenwater voert Delfland af via het watersysteem en zo vermindert de kans op wateroverlast na een hevige regenbui.

Afsluiting

Van 25 mei tot en met 17 juli 2020 worden de geplande werkzaamheden fasegewijs aan de ondergrondse watergang uitgevoerd. De werktijden zijn doordeweeks van 09:00 tot 15:00. De werkzaamheden starten met het reinigen bij de kruising van de Oosteinde-Strijpkade in Den Haag en eindigen ter hoogte van de kruising van de Herenstraat-Heulweg te Wateringen. Een deel van de rijbaan wordt afgesloten. Verkeersregelaars worden ingezet om ervoor te zorgen dat het verkeer kan doorstromen en er veilig gewerkt kan worden.

 Vervroegen werkzaamheden

 De werkzaamheden zouden later worden uitgevoerd, maar zijn vervroegd. “We proberen de overlast voor de omgeving zoveel mogelijk te beperken. Dankzij de prima samenwerking tussen de betrokken partijen is het gelukt het werk zoveel mogelijk naar voren te halen. Zo kunnen de inspectie en grote schoonmaak van de duiker nog in de ‘stille coronatijd’ starten. Bovendien staan we dan weer gesteld bij een hoosbui.”, zegt hoogheemraad Manita Koop.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden