De winnaars van 2019. (Foto: Janneke van Beek)
De winnaars van 2019. (Foto: Janneke van Beek) (Foto: )

Piket Kunstprijzen reikt dit jaar 42.000 euro uit

  Nieuwsflits

Piket Kunstprijzen reikt dit jaar 42.000 euro uit aan jonge kunstenaars. Dat is 18.000 euro meer dan in voorgaande jaren. Het bestuur van de Stichting mr F.H. Piket wil jonge kunstenaars zo een duwtje in de rug geven.

Den Haag - “Juist in deze moeilijke tijd waarin de kunst- en cultuursector hard wordt getroffen, vinden wij het belangrijk om jonge kunstenaars extra te steunen", zegt Louise de Blécourt, directeur van de stichting. “Ze hebben het zwaar. Exposities, festivals en theatervoorstellingen zijn massaal gecanceld. Dit is het moment om hun een hart onder de riem te steken.”
De winnaars in elk van de categorieën Schilderkunst, Dans en Toneel zullen ook dit jaar weer de gebruikelijke cheques van 8.000 euro ontvangen. Daarnaast echter krijgen alle negen genomineerden een eenmalige ondersteuningsbijdrage van 2.000 euro. En natuurlijk ontvangen de drie winnaars ook dit jaar weer een award in de vorm van een kunstwerk. De Piket award 2020 wordt dit jaar ontworpen door oud-genomineerde Suzie van Staaveren.
Voorheen werden de genomineerden bekendgemaakt tijdens het UIT Festival Den Haag in september. Dit jaar is ervoor gekozen de namen al begin juli te onthullen. Dit biedt de mogelijkheid om de genomineerden gedurende een langere periode onder de aandacht te brengen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden