De nazaten van Albert Plesman doopten onlangs het vliegtuig dat onderdeel uitmaakt van de nieuwe attractie
De nazaten van Albert Plesman doopten onlangs het vliegtuig dat onderdeel uitmaakt van de nieuwe attractie (Foto: Madurodam)

Nieuwe attractie Madurodam 'The Flying Dutchman' gaat eind juni open

  Nieuwsflits

Op de dag dat Madurodam de deuren voor het publiek opende, werd ook de nieuwe aanwinst van het themapark, het levensgroot KLM-vliegtuig, gedoopt. De Albert Plesman maakt onderdeel uit van de nieuwe attractie The Flying Dutchman waarvan de opening gepland staat voor eind juni.Momenteel wordt aan de binnenkant van het vliegtuig de laatste hand gelegd.

Den Haag - De dag waarop de Haagse attractie, met inachtneming van alle richtlijnen rondom de 1,5metersamenleving, haar deuren weer opende voor het publiek, kreeg ook het levensgrote vliegtuig van de nieuwe attractie The FlyingDutchman haar naam. Precies 100 jaar na de eerste vlucht van KLM werd de DC-3 'Albert Plesman’ gedoopt, als eerbetoon naar de markante eerste President-directeur van de 100-jarige luchtvaartmaatschappij. Onder toeziend oog van de eerste bezoekers van het attractiepark onthulden de jongste nazaten van Albert Plesman, Ozzy Lippmann (7 jaar) en Kick Plesman (9 jaar) de naam van de iconische Flying Dutchman.

Plesman stond vanaf de oprichting in 1919 en in totaal meer dan 30 jaar aan het roer van KLM. Hij stond bovenal bekend als een inspirator, een idealist en een luchtvaartfanaat die van grote betekenis was voor de pioniersjaren van de luchtvaartmaatschappij. Als extra eerbetoon aan deze Nederlandse pionier staat er in het wachtrijgebied van de attractie een replica van het standbeeld, dat vlak naast het voormalige hoofdkantoor van de luchtvaartmaatschappij staat aan de Haagse Plesmanweg. Voortaan ziet Plesman op deze manier in Madurodam voor eeuwig toe op zijn geliefde Flying Dutchman.

Het eerbetoon aan KLM en de naam van het vliegtuig, inclusief de verwijzing in het registratiekenmerk PH-APM, komen niet zomaar uit de lucht vallen. De luchtvaartmaatschappij en haar president-directeur, die in de eerste Raad van Toezicht van Madurodam plaatsnam, speelden een belangrijke rol bij de oprichting van het familiepark in 1952. KLM en Plesman waren één van de inspiratiebronnen voor Nederlanders en boden een stukje hoop voor de toekomst, tijdens de wederopbouw van ons land.

De nieuwe attractie staat in het teken van de Nederlandse pioniersgeest. Naast het vooruitgangsdenken van Plesman, ontdekken passagiers tijdens hun vlucht in The Flying Dutchman nog veel meer over de Nederlandse pioniersgeest; van de kunstenaars Mondriaan en Escher met hun eigenzinnige, inspirerende kijk op de wereld tot aan de pioniers van nu, de Nederlandse DJ’s die muzikaal de wereld veroveren.

De officiële opening van The Flying Dutchman staat gepland voor eind juni. Momenteel wordt aan de binnenkant van het vliegtuig nog de laatste hand gelegd aan de programmering van de show, die is voorzien van de laatste technologie en een breed scala aan showtechnieken.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden