Concerten vinden eerst nog plaats zonder publiek. Ze zijn live te beluisteren via de facebookpagina van Musicon. (Foto: Musicon)
Concerten vinden eerst nog plaats zonder publiek. Ze zijn live te beluisteren via de facebookpagina van Musicon. (Foto: Musicon) (Foto: )

Ook Musicon start langzaam weer op met lessen en online concerten

  Nieuwsflits

Ook Musicon is hard geraakt door de coronacrisis. Voor de uitbraak van het virus kwamen muzikanten en publiek hier samen om te musiceren en van optredens te genieten. Dit alles stopte medio maart. Maar net als andere sectoren start ook het Haagse poppodium nu langzaam weer op.

Den Haag - 2020 zou in het teken staan van het 25-jarig jubileum van Musicon. Daar werd met de uitbraak van het virus in één keer een streep doorgezet. Dit jaar geen KadeRock, geen Haags Veld op Parkpop, geen Your Stage Festival, geen Summertime Festival en voorlopig ook geen grotere concerten voor publiek in de zaal.

Musicon likt de wonden en start inmiddels ook langzaam weer op. Zo worden de festival doorgezet naar 2021, inclusief het jubileum. De muzieklessen in het gebouw aan het Soestdijkseplein zijn op 11 mei weer begonnen. Van de oefenruimtes kan vanaf 1 juni weer gebruik worden gemaakt. Op die datum gaan ook het muziekcafé en het terras weer open, voorlopig echter alleen op basis van reserveringen. Your Stage Urban, de vaste rap- en urban-zangles op zaterdagmiddag, start 6 juni weer.

In de afgelopen twee maanden is de concertzaal opgeknapt. Voorlopig wordt deze nog niet op volle sterkte benut. Bijzondere bands gaan er wel concerten geven maar eerst nog zonder publiek. Musicon gaat de concerten streamen via de sociale media kanalen. Geleidelijk zal er wel weer publiek in de zaal worden toegelaten. Hierbij houdt Musicon zich aan de op dat moment geldende regels.
Het eerste concert in de reeks is van I Saw The Deep, een Haags-Arubaanse heavy rockband. Het optreden is live te volgen op www.facebook.com/musicon.nl op vrijdagavond 29 mei om 21.00 uur.
Er staan meer concerten op de planning, zoals van Elektra, de op Miles Davis en Jimi Hendrix geïnspireerde jazzrockformatie van Michael Varekamp met onder andere Jerome Hol en Wiboud Burkens. Ook op het programma staat een online ‘Open Mic’ - een competitie voor urban en hip hop talent. De data van deze en van andere concerten worden in de komende periode bekendgemaakt.
De online concerten zijn openbaar, betalen is niet verplicht. Een donatie voor de bands is echter welkom. Dit kan via Voordekunst: www.voordekunst.nl/projecten/10485-share-support-live-music.. “Wij hebben ook de hulp van het publiek nodig. Ook het publiek zal moeten investeren om de live muziek levend te houden, dat kan waarschijnlijk niet alleen van de overheid komen”, aldus de organisatie.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden