Twee van de vier kittens die in de Schilderswijk werden gevonden. Eén is er inmiddels overleden.
Twee van de vier kittens die in de Schilderswijk werden gevonden. Eén is er inmiddels overleden. (Foto: Dierenambulance Den Haag e.o.)

Zieke kittens gevonden op straat in Schilderswijk

  Nieuwsflits

Na een melding op donderdag 7 mei vond de Dierenambulance Den Haag e.o. twee kleine kittens bij een boom aan de Seghersstraat in de Schilderswijk. Twee dagen later troffen de medewerkers twee kittens aan in de Brueghelstraat. Van de vier kittens is er eentje inmiddels overleden.

Den Haag - De kittens bleken drie à vier weken oud en extreem onder de vlooien te zitten. Hierdoor ontstaat vaak bloedarmoede. De kittens zijn met spoed naar het hospitaal van de Dierenambulance Den Haag e.o. gebracht, waar de medewerkers de vlooien te lijf zijn gegaan en vervolgens zijn ze in een couveuse geplaatst. Hun toestand was kritiek.

Eén kitten heeft het niet gered. Ook van de andere drie is het nog niet zeker dat ze dit overleven. Ze zijn veel te mager en moeten flink aansterken. Inmiddels zijn ze overgebracht naar een ervaren pleegmoeder, die al jarenlang moederloze kittens opvangt. 

Elk jaar komen er duizenden katten op straat terecht. Volgens de Dierenambulance is dit leed makkelijk te voorkomen als iedereen zijn kat laat castreren/steriliseren. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden