Foto: Pixabay

Bomenbuurt krijgt collectief zonnedak

  Nieuwsflits

Wat doe je als je wil overstappen op zonne-energie maar er op je dak geen plaats is voor een paar paneeltjes? Dan kun je altijd nog deelnemen aan een collectief zonnedak. In de Bomenbuurt is dat mogelijk!

Den Haag - De primeur is voor de Abeel- en Valkonbosschool. Op het dak van dit schoolgebouw komt nog deze zomer het eerste collectieve zonnedak. Iedereen die in een bepaald postcodegebied woont kan meedoen door in te schrijven op één of meerdere zonnepanelen. Ook huurders en ondernemers (met een kleinverbruikaansluiting) kunnen investeren in zonnepanelen en zo profiteren van de voordelige, 100% groene stroom. De investering per paneel bedraagt ongeveer 300 tot 330 euro en heeft een rendement van tot 10%. Er is ruimte voor maximaal 250 panelen valt te lezen op de website van haagsestroom.nl. Haagse Stroom is een burgerinitiatief dat samenwerkt met onder andere 070Energiek, Groene Regentes, Duurzaam Den Haag, gemeente Den Haag en de provincie Zuid-Holland.

Er kan nog worden ingeschreven voor deelname aan het zonnedak op de Abeelschool. Interesse? Vul dan het formulier in op haagsestroom.nl/initiatief/collectief-zonnedak-abeel-valkenbosschool. Aanmeldingen worden verwerkt op volgorde van binnenkomst.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden