Vanwege de verpliche 1,5 meter afstand worden de kinderen bij de deur opgehaald door de medewerkers. Dan is het fijn dat niet iedereen tegelijk komt.
Vanwege de verpliche 1,5 meter afstand worden de kinderen bij de deur opgehaald door de medewerkers. Dan is het fijn dat niet iedereen tegelijk komt. (Foto: )

Handige app voorkomt drukte aan deur bij kinderdagverblijf

  Nieuwsflits

Het Haags bedrijf Omniscale heeft speciaal voor kinderdagverblijf EigenWijs in Rijswijk een app gemaakt waarmee ouders hun breng- en haalttijden kunnen kiezen. Het idee is afkomstig van een voormalig ouder van het kinderdagverblijf. Met de app wordt voorkomen dat het te druk wordt bij de ingang.

Den Haag - Vanwege de verplichte 1,5 meter afstand tussen volwassenen, mogen ouders het kinderdagverblijf niet binnenkomen. Ze wachten bij de ingang van de crèche waar de pedagogisch medewerkers de kinderen opvangen. Om drukte en lange rijen bij het brengen en halen te voorkomen, heeft Omniscale speciaal voor EigenWijs kosteloos een haal- en brengplanner ontwikkeld. EigenWijs is erg blij met de app. "Handig nu ouders niet binnen mogen en iedereen de 1,5 meter afstand moet bewaren. Zo voorkomen we rijen voor de deur", vertelt Judith van Veen van de Stichting Rijswijkse Kinderopvang. Ook de ouders zijn enthousiast. Van Veen: "Al vrij snel nadat zij de inloggegevens voor de planner ontvingen, hebben alle ouders zich ingeschreven. Elke woensdagavond ontvangen de ouders een e-mail waarin ze worden uitgenodigd om hun tijden voor de volgende week te reserveren."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden