Als het aan de gemeente Den Haag ligt gaan de strandtenten woensdag niet open.
Als het aan de gemeente Den Haag ligt gaan de strandtenten woensdag niet open. (Foto: De Posthoorn)

Strandtenten blijven dicht

  Nieuwsflits

De strandtenten langs de kust van Den Haag mogen woensdag 20 mei hun deuren nog niet openen. Dat heeft de gemeente Den Haag bepaald. De gemeente wijst erop dat het openen van de toiletruimtes en het verhuren van strandbedden, zoals de exploitanten van plan waren,  in strijd is met de geldende noodverordening.

Den Haag - De Vereniging van Strandexploitanten kondigde zondag in een brief aan de gemeente aan de strandtenten al aanstaande woensdag gedeeltelijk te willen openen. Het zou gaan om de toiletvoorzieningen, het verhuren van strandbedden en het aanbieden van drinken en eten door middel van take aways. 

Plaatsvervangend voorzitter van de Veiligheidsregio Haaglanden, Johan Remkes, zegt begrip te hebben voor de moeilijke situatie waarin de strandexploitanten zich bevinden. Toch wil hij ze houden aan de geldende noodverordening van de Veiligheidsregio. Die zegt dat tot 2 juni alle horeca, dus ook de strandtenten, gesloten moeten blijven. Wel is de verkoop van etenswaren toegestaan als die niet ter plekke worden genuttigd. 

Mochten de strandtenten woensdag toch opengaan, dan riskeren de exploitanten een boete. André Triep, voorzitter van de vereniging van Strandexploitanten, liet eerder weten dat dit niets meer uitmaakt. "We moeten iets doen om te overleven."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden