Koningin Máxima sprak met familieleden en leden van de cliëntenraad.
Koningin Máxima sprak met familieleden en leden van de cliëntenraad. (Foto: Lucia Berg)

Máxima op bezoek bij woonlocatie van Middin

  Nieuwsflits

Koningin Máxima bracht donderdag 14 mei een bezoek aan de Middin woonzorglocatie Drentheplantsoen voor mensen met een licht-verstandelijke beperking. Zij hoorde er hoe Middin tijdens deze coronacrisis zorg en ondersteuning biedt.

Den Haag - Máxima sprak met familieleden en met leden van de cliëntenraad. Ook ging zij met een aantal begeleiders dieper in op de impact van de coronamaatregelen voor hun dagelijkse werk. Familielid Ineke van Santen was blij met het bezoek: “Het is fijn om te zien dat ze aandacht heeft voor de positie van familieleden van cliënten met een verstandelijke beperking. Cliënten begrijpen vaak niet dat je afstand moet houden. Ze willen toch een knuffel geven.”
Cliënt en voorzitter van de cliëntenraad, Eric Verbeek, neemt deel aan het speciaal opgerichte stuurgroep COVID-19. “Ik heb koningin Máxima verteld dat ik het belangrijk vind dat er in het crisisteam steeds veel aandacht is voor de moeilijke positie van cliënten.” De stuurgroep nam de afgelopen weken beslissingen over maatregelen en aanpassingen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan en bewoners en begeleiders te beschermen.
Koningin Máxima sprak tot slot de hoop uit dat cliënten en familieleden elkaar snel weer kunnen ontmoeten. Iets wat Middin per locatie aan het voorbereiden is.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden