(Foto: Richard Mulder)
(Foto: Richard Mulder) (Foto: Richard Mulder Fotografie)

Eerste EK paradarts toch nog dit jaar in Den Haag

  Nieuwsflits

Het allereerste EK paradarts stond aanvankelijk gepland voor mei dit jaar. De coronacrisis zette echter een streep door de rekening. Door het te verplaatsen naar het najaar kan het kampioenschap alsnog doorgaan in Den Haag.

Den Haag - Het allereerste EK paradarts, officieel genaamd het Vegro The Hague European Championships Disability Darts, vindt nu plaats van 16 tot en met 18 oktober in de Scheveningse Lourdeskerk in Den Haag. Minimaal 70 deelnemers uit acht landen strijden om de vier te vergeven titels. Het kampioenschap is één van de drie grote sportevenementen voor mensen met een handicap of beperking, die deze zomer in Den Haag zouden plaatsvinden. De andere twee, de Invictus Games en de Special Olympics Nationale Spelen, zijn nu verplaatst naar 2021.

“We zijn uiteraard heel blij dat het lukt om nog dit jaar dit fantastische toernooi in Den Haag te mogen houden”, glundert Hans Willink, toernooidirecteur en voorzitter van de organiserende Stichting Haags Sportstimulering voor Gehandicapten. “We hebben nu nog geen idee wat in oktober de stand van zaken is omtrent het coronavirus. In onze plannen gaan we ervan uit, dat sportwedstrijden tot 100 personen in ieder geval mogen, wellicht zelfs al 150. Maar we houden er ook rekening mee dat de verplichte afstand van anderhalve meter nog steeds van kracht is. Dat vormt een grote uitdaging, maar we zijn hierop al volledig voorbereid. Als het nodig is kunnen we het aantal ruimtes opschalen, uitgebreide looproutes maken en zelfs al onze vrijwilligers op de juiste, veilige manier uitrusten. We zijn er helemaal klaar voor en houden alle wijzigende richtlijnen scherp in de gaten. Let’s play paradarts!”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden