Het Hofbad opent als eerste zwembad in Den Haag weer de deuren.
Het Hofbad opent als eerste zwembad in Den Haag weer de deuren. (Foto: Indebuurt.nl)

Haagse zwembaden gaan geleidelijk aan weer open

  Nieuwsflits

De Haagse gemeentelijke zwembaden openen vanaf donderdag 14 mei voorzichtig weer de deuren. Dat kan allereerst in het Hofbad, namelijk vanaf 14 mei. Maandag 18 mei gaan vervolgens ook de Blinkerd, de Waterthor en Overbosch weer open.

Den Haag - Er wordt gestart met banenzwemmen voor iedereen met een zwemdiploma. Daarbij zijn de openingstijden verruimd (07.00 – 13.00 uur) zodat meer mensen veilig kunnen zwemmen. Hiervoor heeft de gemeente Den Haag samen met de zwembadbranche en de zwemverenigingen een aantal regels gemaakt. 

Regels

Meld je vooraf aan via de sport-info-lijn: 070-3537272 Kom niet eerder dan 10 minuten voor starttijd. Kleed je thuis om, ga vooraf thuis naar de wc, douche thuis. Houd 1,5 meter afstand. Betaal met pin of contactloos. Ook gelden natuurlijk de algemene regels als thuisblijven bij klachten, geen handen schudden, hoesten en niezen in de elleboog en regelmatig de handen wassen met zeep.

Overleg

Hilbert Bredemeijer, wethouder Sport: “Zwemmen is een fijne en gezonde activiteit, juist in deze soms ingewikkelde tijden. Ik ben dan ook blij dat er in onze stad weer bad voor bad gezwommen kan worden. Eerst om gewoon weer baantjes trekken, en straks om ook andere activiteiten en lessen weer op te pakken. Dat doen we in nauw overleg met de zwemverenigingen en onze medewerkers in de zwembaden. Ik ben trots op al het werk dat zij verzetten om veilig zwemmen in Den Haag weer mogelijk te maken.”

Dosering en routing

De gemeente Den Haag wil, samen met de zwemverenigingen, Hagenaars op een veilige manier laten sporten en bewegen. Daarom worden in afstemming met de zwemverenigingen de zwemactiviteiten in Den Haag weer opgestart. Dit betekent maatwerk. In de zwembaden zijn looproutes aangebracht en extra hygiënemaatregelen getroffen. Daarbij mag op iedere locatie een maximaal aantal personen per tijdslot aanwezig zijn. Voor het Hofbad is dat bijvoorbeeld 24 zwemmers per anderhalf uur. Op iedere locatie is bovendien een ‘coronaverantwoordelijke’ aanwezig die toeziet dat bezoekers zich aan regels houden.

Sportwethouder, Hilbert Bredemeijer: “Zwemmen doen we veilig en verantwoord – altijd met 1,5 meter afstand en de hygiënemaatregelen in ons achterhoofd. In korte tijd zijn de zwembaden aangepast met looproutes en andere veiligheidsmaatregelen en is het water goed opgewarmd. En tijdens het baantjes trekken, zwemmen we netjes achter elkaar, inhalen zit er dus even niet in. Al deze extra regels zijn natuurlijk even wennen; maar als we allemaal goed opletten, houden we het samen veilig.”

Schoolzwemmen en zwemlessen

In Den Haag zijn zes gemeentelijke zwembaden waar normaal gesproken allerlei zwemactiviteiten worden georganiseerd door de gemeente en door zwemverenigingen. De komende tijd wordt bekeken hoe deze per locatie en per doelgroep weer veilig opgepakt kunnen worden. De grootste prioriteit ligt bij het opstarten van de zwemlessen en het schoolzwemmen. De gemeente Den Haag wil hier begin juni mee starten.
Alle updates hierover worden bijgehouden op www.denhaag/zwemmen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden