<p>Wie haar vertrouwen weet te winnen, heeft aan Chica een aanhankelijke poes.</p>

Wie haar vertrouwen weet te winnen, heeft aan Chica een aanhankelijke poes.

(Foto: Dasha Munnik)

Verlegen Chica wil rust en regelmaat in haar leven

  Nieuwsflits

Soms zit het helemaal niet mee in een kattenleven. Daar kan Chica over meepraten. Deze dame op leeftijd verblijft nu nog bij de Dierenambulance. Ze hoopt nog één keer in haar leven te kunnen verhuizen.

Den Haag - Chica is in 2012 ook al in het Dierenhospitaal van de Dierenambulance geweest. Ze was toen vermagerd en uitgedroogd op straat gevonden. Na haar herstel is ze bij een lieve, oudere mevrouw gaan wonen. Dat was perfect voor Chica. Ze vond de wereld nogal spannend en had het liefste rust en regelmaat. Nu is die mevrouw helaas overleden, en zit Chica opnieuw in het hospitaal. “Het breekt je hart om te zien dat deze lieverd niets liever wil dan zich weer veilig voelen”, zegt één van de medewerkers. Gelukkig zijn er ook pluspunten die een plaatsing kunnen bespoedigen: Chica is gezond en haar gebit is in orde. En ze hoeft geen speciaal voer. En als ze genoeg vertrouwen heeft, is ze aanhankelijk. Ze heeft wel de tijd nodig om rustig te wennen. 
Haar schuwheid maakt dat Chica graag structuur en regelmaat heeft. Veranderingen in huis, veel bezoek of onverwachtse geluiden: dat is niets voor haar. Wie durft het aan met de 13-jarige Chica. Bel de Dierenambulance op tel. 070-3282828 (11.00 en 16.00 uur)

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden