<p>Opening van de Huurbalie door Martijn Balster op de Denneweg 62a.</p>

Opening van de Huurbalie door Martijn Balster op de Denneweg 62a.

(Foto: Henriette Guest/gemeente Den Haag)

Huurbalie Den Haag geopend

  Nieuwsflits

De Huurbalie van de gemeente Den Haag is open. Hier kunnen Haagse huurders en verhuurders in de particuliere sector terecht voor gratis advies en informatie, bijvoorbeeld bij vragen over contracten of onderhoud. Het stadsbestuur hoopt zo goed verhuurderschap bevorderen.

Den Haag - Momenteel huurt 55% van de Haagse inwoners een woning in Den Haag. Bijna de helft van deze woningen wordt particulier verhuurd. “Het is belangrijk dat wij als gemeente toegankelijke informatie en dienstverlening bieden aan huurders en verhuurders. Zo weet je waar je terecht kan met vragen of problemen en krijg je de juiste hulp of advies. Uiteindelijk draagt dat bij aan het prettig kunnen wonen in Den Haag”, aldus wethouder Martijn Balster (Wonen, Wijken en Welzijn).

Verhuurders kunnen de Huurbalie vrijblijvend benaderen, bijvoorbeeld voor vragen over hoe zij hun woning kunnen verduurzamen, wat een eerlijke huurprijs is en wat voor vergunningen er nodig zijn. Huurders kunnen er terecht met vragen over rechten en plichten, ook als zij bijvoorbeeld vragen hebben over te hoge huren, slecht onderhoud of andere misstanden. Bij complexe vragen of misstanden werkt de Huurbalie samen met de Pandbrigade en het Huurteam om huurders bij te staan.

De balie is op verschillende manieren te bereiken. De fysieke Hou van je Huis punten (Denneweg en Escamplaan) zijn op maandag geopend van 13.00 tot 17.00 en van dinsdag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00. De Huurbalie is telefonisch bereikbaar via tel. 070-3539931. Meer informatie ook op www.denhaag.nl/huurbalie

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden