<p>Het schoolgebouw is als rijksmonument eind vijftiger jaren gebouwd ten behoeve van de &nbsp;RK Technische School St. Paulus.</p>

Het schoolgebouw is als rijksmonument eind vijftiger jaren gebouwd ten behoeve van de  RK Technische School St. Paulus.

(Foto: ROC Mondriaan)

ROC Mondriaan krijgt vestiging aan Meppelweg

  Nieuwsflits

ROC Mondriaan vestigt de School voor Entreeopleidingen in het voormalig schoolgebouw aan de Meppelweg in de wijk Morgenstond in Den Haag Zuidwest. Er is begonnen met de verbouwing.  

Den Haag - De entreeopleidingen zijn er voor iedereen vanaf 16 jaar die geen diploma van het voortgezet onderwijs heeft behaald. De entreeopleiding bereidt jongeren voor op uitstroom naar de arbeidsmarkt en op doorstroom naar een vervolgopleiding. ROC Mondriaan zocht al enkele jaren naar een goede nieuwe behuizing van de onderdelen van de Entreeopleidingen die op dit moment gevestigd zijn op de Zuidlarenstraat en Waldorpstraat.

Het nieuwe gebouw aan de Meppelweg is uitstekend geschikt om de noodzakelijke praktijklokalen te realiseren die de school hard nodig heeft. De entreeopleidingen leiden op naar assistenten in tal van branches zoals Dienstverlening en Zorg, Logistiek, Verkoop / Retail, Horeca, voeding of voedingsindustrie, Plant, dier of (groene) leefomgeving, Installatie en Constructietechniek en Bouwen, Wonen en Onderhoud.

Het schoolgebouw is als rijksmonument eind vijftiger jaren gebouwd ten behoeve van de  RK Technische School St. Paulus. Later heeft het Haagsch Vakcollege ervan gebruik gemaakt en daarna een kinderdagverblijf. Ook was het het tijdelijke onderkomen van het Residentieorkest.

Naar verwachting duurt de verbouwing een jaar en kunnen de ruim 800 studenten er september 2022 hun opleiding voortzetten. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden