<p>Wethouder Bert van Alphen overhandigde de cheques&nbsp;</p>

Wethouder Bert van Alphen overhandigde de cheques 

(Foto: Valerie Kuypers)

Stationsbuurt kiest voor schonere en groenere buurt

  Nieuwsflits

Zes initiatieven van bewoners om de Stationsbuurt schoner en groener te maken ontvangen in totaal 30.000 euro van de gemeente Den Haag. 

Den Haag - Via de website stationsbuurtbegroot.denhaag.nl hebben wijkbewoners de afgelopen maanden 45 plannen ingediend. Na een haalbaarheidstoets van de gemeente bleven er 13 haalbare plannen over. De overige plannen waren om niet uitvoerbaar of hadden onvoldoende ‘likes’. Alle wijkbewoners van 12 jaar en ouder konden van 17 juni tot en met 11 juli op hun favoriete plannen stemmen. Uiteindelijk hebben 570 bewoners 2.163 stemmen uitgebracht. 

De winnende plannen zijn: ‘Als Orac’s moeten, kunnen plantenbakken ook’ (5000 euro, 260 stemmen); Groene route van station HS naar centrum (5000 euro, 254 stemmen); Stop het wildplassen en -poepen (5000 euro, 220 stemmen); Groene oase (5000 euro, 211 stemmen); Groenste straat van de Stationsbuurt, Oranjelaan (5000 euro, 180 stemmen) en Groene Loper naar Huijgenspark (2500 euro, 177 stemmen). 

Wethouder Bert van Alphen overhandigde de cheques aan de indieners van de winnende plannen. Deze moeten binnen een jaar worden uitgevoerd.

Regenboogzebra
Een plan waar 101 keer op was gestemd, maar vanwege redenen van verkeersveiligheid niet uitvoerbaar is, is de regenboogzebra. Door de grote hoeveelheid ‘likes’ kijkt de gemeente of realisatie in de Stationsbuurt in een andere vorm en vanuit een ander budget mogelijk is. Dit wordt samen met de indiener van het plan verkend.

Meer informatie
- stationsbuurtbegroot.denhaag.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden