<p>Dani&euml;l Ligier neemt voor het tweede seizoen deel aan het Franse Formule 4-kampioenschap.&nbsp;</p>

Daniël Ligier neemt voor het tweede seizoen deel aan het Franse Formule 4-kampioenschap. 

(Foto: )

Eerste podiumplek op Formule 1-circuit voor Daniël

  Nieuwsflits

Het derde raceweekend in het Franse Formule 4-kampioenschap in Boedapest was wederom een succes voor de 15-jarige Daniël Ligier uit Den Haag. Hij finishte als tweede in race 2. Daarmee behaalde hij zijn eerste podium op een Formule 1-circuit, de Hungaroring. 

Den Haag - De Haagse autocoureur reed in deze race van P6 naar P2 en is blij met het resultaat. “Maar ik was liever eerste geworden”, vertelt Ligier. In race 1 afgelopen weekend finishte hij als vijfde en in race 3 als laatste vanwege een aanrijding met een onervaren coureur. 

Ligier is vastbesloten om nog betere resultaten te behalen in het volgende Formule 4 raceweekend in het Franse Lédenon van 9 tot en met 11 september. Ook kijkt hij erg uit naar het raceweekend op het Formule 1 circuit van Monza in Italië van 24 tot en met 26 september.
Het Formule 4-kampioenschap 2021 bestaat uit zeven raceweekends op verschillende circuits in Frankrijk, Italië en Hongarije. Na dit seizoen wil Ligier naar het volgende niveau in Formule racen: Formula Alpine. De FFSA organiseert samen met Renault en andere sponsors het Franse Formule 4 kampioenschap om getalenteerde jonge coureurs van over de hele wereld de kans te bieden hun autosportcarrière te lanceren, mogelijk leidend tot racecategorieën zoals GT, endurance racing, en Formule 1.
Ligier heeft de Franse en Nederlandse nationaliteit, en zit op de ‘Pole Espoir’ school in Le Mans, Frankrijk. Hij is te volgen op Facebook via www.facebook.com/danielligierracing

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden