<p>Els Kodde richtte tien jaar geleden samen met haar man&nbsp; Stichting Lotje op.&nbsp;</p>

Els Kodde richtte tien jaar geleden samen met haar man  Stichting Lotje op. 

(Foto: Magda de Vetten)

Stichting Lotje viert jubileum met tientje voor de bios

  Nieuwsflits

Precies tien jaar geleden is Stichting Lotje opgericht door Lucas en Else Kodde. De stichting is vernoemd naar hun dochter en helpt arme Haagse gezinnen. Het jubileum laten ze niet onopgemerkt voorbij gaan. Ze doen dit met de actie ‘Een tientje voor de bios’. 

Den Haag - Bij hun terugkeer in Den Haag in 2010 zagen Lucas en Els dat er in Den Haag kinderen in schrijnende omstandigheden leven. Met hun stichting willen ze iets voor deze kinderen kunnen betekenen. Als een kind in nood is, doet de stichting een oproep en melden zich gulle gevers die willen helpen. Zo helpt de stichting inmiddels jaarlijks 3.000 à 5.000 kinderen tot 18 jaar aan kleding, speelgoed of een kleine financiële bijdrage. Voor de verspreiding van spullen bedacht Else de Kast van Lotje. Er staan er twintig gevuld met bruikbare kinderkleding verspreid over de stad. En dankzij Stichting Lotje kunnen zo’n 150 kinderen jaarlijks een dagje naar het pretpark

“De kracht van Stichting Lotje is dat een klein gebaar een grote impact op het welzijn van een kind kan hebben”, zegt Else

Om zoveel mogelijk kinderen en hun ouders te kunnen helpen, werkt Stichting Lotje samen met veel Haagse organisaties, zoals de Voedselbank, kerken, welzijnsinstellingen, scholen en sportverenigingen. Steeds meer kinderen zetten zich ook in voor andere kinderen in de stad die hulp kunnen gebruiken, bijvoorbeeld via sponsorlopen of het verkopen van zelfg gemaakte knutsels op kerstmarkten. Lotje is de verbindende factor hierin.

Gezinnen kunnen nog goede tweedehands kinderkleding doneren via de verschillende Kasten van Lotje, verspreid over de stad, bij wijk- en buurtcentra en Centra voor Jeugd & Gezin. Het netwerk van Stichting Lotje helpt in noodgevallen bij het vinden van bijvoorbeeld tweedehands bedden, kledingkasten of andere belangrijke goederen. Met ruim 3.500 trouwe volgers op de social media-kanalen, komen er binnen een paar uur vaak al meerdere reacties binnen.

Ook tijdens de corona-pandemie zijn creatieve manieren bedacht om zoveel mogelijk mensen te kunnen bereiken, bijvoorbeeld via maandelijkse uitdeelacties bij kerken en bij de Voedselbank. Tijdens de eerste lockdown zijn zijn meer dan 350 gezinnen, die afhankelijk zijn van de voedselbank, blij gemaakt met een knutselpakket.

Een tientje voor de bios

Om het tienjarig bestaan van Stichting Lotje te vieren, start komende week de actie: een tientje voor de bios. De actie is vooral bedoeld voor de tieners. Vaak gaat onze aandacht uit naar de allerkleinsten. Met deze actie wil Stichting Lotje de oudere kinderen ook een leuke dag bezorgen. Je kunt hier doneren via of het bedrag overmaken naar NL50ABNA 0445409304 t.n.v. Stichting Lotje en o.v.v. Lotje 10 jaar.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden