Foto: Pixabay

Nog altijd meer mannen dan vrouwen op hogere posities bij gemeente

  Nieuwsflits

De gemeente Den Haag streeft als werkgever inclusiviteit en diversiteit na. Ondanks dat er stappen zijn gemaakt, is de samenstelling van het personeelsbestand in dat opzicht nog steeds voor verbetering vatbaar. Met name in de hogere salarisschalen. Dat blijkt uit de informatie die wethouder Saskia Bruines deelde met de gemeenteraad. 

Den Haag - Uit de cijfers blijkt dat het aandeel jongeren in het personeelsbestand flink gegroeid is van 13 naar 20%. De verdeling man - vrouw is inmiddels 47% - 53% maar met name in de hogere schalen is het aandeel vrouwen wel gegroeid maar nog niet in evenwicht. Ten opzichte van 2015 is het aandeel medewerkers met een niet-westerse migratie achtergrond gestegen van 23% naar 28% maar ook hier geldt dit in mindere mate voor de hogere functies. Ook maakt de gemeente meer en meer ruimte voor mensen met een functionele beperking. 

De komende jaren blijft gemeente Den Haag werken aan een representatieve en evenwichtige personele samenstelling. Het zwaartepunt ligt daarbij op het bereiken van een verdeling van 50% man en 50% vrouw in de schalen 16 en hoger, het behouden van het aandeel van minimaal 20% jongeren onder de 35 jaar en het bereiken van minimaal 22% medewerkers met een niet westerse achtergrond in de schalen 9 en hoger. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden