<p>De ouders en zus van Nanke kijken in het bijzijn van burgemeester Jan van Zanen naar de videoboodschap.&nbsp;</p>

De ouders en zus van Nanke kijken in het bijzijn van burgemeester Jan van Zanen naar de videoboodschap. 

(Foto: Martijn Beekman)

Nanke is de 550.000ste inwoner van Den Haag

  Nieuwsflits

Nanke Raisa Maria Verschoor is de 550.000 inwoner van Den Haag. Met een mand vol cadeaus, een knuffelooievaar en een videoboodschap namens alle Hagenaars heette Burgemeester Jan van Zanen van Den Haag haar welkom.

Den Haag - Ouders Wabke en Jerke en zusje Klaske wonen in de Vruchtenbuurt. Ze zijn apetrots op hun nieuwe gezinslid. Nanke werd op 1 juni geboren. “Natuurlijk zijn we ontzettend blij met de geboorte van onze dochter en zusje, en het is al helemaal een eer dat ze na een onverwachts jaar in Den Haag ook nog eens de 550.000 inwoner is. We hopen dat ze net als haar moeder een echte Haagse wordt.”
De 550 000ste inwoner is de volgende mijlpaal nadat tien jaar geleden de 500 000ste inwoner, Chris, geboren werd. Dit gebeurde na de grote krimp in de jaren ‘60 en ‘70 toen Den Haag van ruim 600.000 inwoners in 1960 kromp naar bijna 450.000 in 1980.

Boodschap

Het gezin werd verrast met een videoboodschap op een rijdend scherm voor de deur. In het filmpje heten onder andere Chris, mevrouw Spaans-Den Heijer, de oudste bewoner van Den Haag -en diverse andere Hagenaars van Scheveningen tot de Oude Molstraat en het Binnenhof Nanke welkom.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden