<p>Wethouder Kavita Parbhudayal en de directeur van de GGD Annette de Boer stropen de mouwen op om zich te laten vaccineren.&nbsp;</p>

Wethouder Kavita Parbhudayal en de directeur van de GGD Annette de Boer stropen de mouwen op om zich te laten vaccineren. 

(Foto: Henriette Guest)

GGD Haaglanden gaat met prikbussen de wijken in

  Nieuwsflits

GGD Haaglanden is 21 juni gestart met vaccineren op tijdelijke locaties in de wijken. Ook worden prikbussen ingezet. Schilderswijk, Transvaal en Moerwijk/Zuiderpark komen als eerste aan de beurt. 

Den Haag - Afhankelijk van de vaccinatiegraad vindt het vaccineren ook in andere wijken plaats. In Schilderswijk, Transvaal en Moerwijk/Zuiderpark is het percentage corona-gevaccineerden bij de leeftijdsgroepen boven de 65 jaar lager dan 70%. Met de wijkgerichte aanpak hoopt men hier verandering in te brengen. Op de tijdelijke locaties en in de prikbus kunnen vragen van wijkbewoners over vaccineren worden beantwoord. Ook kunnen zij er worden geholpen met het maken van een afspraak op de centrale vaccinatielocaties. Maar meteen in de bus gevaccineerd worden, kan dus óók. Dat gebeurt dan met het Janssen-vaccin. Hiervoor is maar één prik nodig. Ook voor arbeidsmigranten zal een lokale vaccinatiemogelijkheid komen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden