<p>Wethouder Robert van Asten wordt enthousiast van initiatieven zoals in de Vruchtenbuurt.</p>

Wethouder Robert van Asten wordt enthousiast van initiatieven zoals in de Vruchtenbuurt.

(Foto: Valerie Kuypers)

In Vruchtenbuurt delen zeventien gezinnen twee auto’s

  Nieuwsflits

De gemeente Den Haag ziet graag dat bewoners auto’s met elkaar delen. Dat is niet alleen goed voor het milieu maar ook voor de leefbaarheid. In de Vruchtenbuurt zijn ze hier al heel ver mee. Wethouder van Asten nam er een kijkje.

Den Haag - In deze Haagse wijk delen momenteel 17 gezinnen twee elektrische lease-auto’s. Zeven van hen hebben hiermee afscheid kunnen nemen van hun eigen auto. “Dat scheelt parkeerplekken in de wijk”, zegt Harm Jan Lamers, voorzitter van Vruchtenbuurt DEELt. Volgens Lamers grijp je eigenlijk nooit mis. “Dat komt doordat je de auto in de app kunt reserveren. En zijn ze een keer allebei bezet, dan kun je op kosten van de coöperatie bijvoorbeeld een Greenwheels of Mywheels auto gebruiken.”

“Dit soort initiatieven maken me enthousiast”, zegt wethouder Robert van Asten (mobiliteit) bij zijn bezoek. “We staan nog maar aan het begin met de deelauto’s, de komende jaren zal dit veel vaker voor gaan komen willen we de leefbaarheid in onze mooie wijken hoog houden. Voorlopers als deze mensen heb je keihard nodig.”

De coöperatie Vruchtenbuurt DEELt is op zoek naar mensen die ook mee willen doen. Lamers: “We hopen binnenkort een derde auto toe te voegen aan onze coöperatie.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden