<p>Hele vele groen is kenmerkend voor de na-oorlogse wijk Mariahoeve</p>

Hele vele groen is kenmerkend voor de na-oorlogse wijk Mariahoeve

(Foto: Hart voor Den Haag)

Hart voor Den Haag wil dat groen in Mariahoeve beschermd stadsgezicht wordt

  Nieuwsflits

Als het aan Hart voor Den Haag/ Groep de Mos ligt wordt het vele groen in de wijk Mariahoeve beschermd stadsgezicht. Daarvoor pleit raadslid William de Blok, die namens de partij een initiatiefvoorstel zal indienen.

Den Haag - “Mariahoeve is een groene wijk en de groenbeleving is voor veel bewoners erg belangrijk”, aldus De Blok. “Ook is Mariahoeve, mede dankzij deze karakteristieke groene opzet, door de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed aangewezen als wederopbouwgebied van nationaal belang. Daar zijn er slechts 30 van in heel Nederland.”
De Blok stelt dat het groen behandeld zou moeten worden als een beschermd stadsgezicht, net zoals al gebeurd voor het Haagse bos en Reigersbergen Marlot. Dit om het behoud van de groene structuur van de wijk te kunnen waarborgen en het groenonderhoud een hoognodige kwaliteitsimpuls te kunnen geven. De Blok: “Met cultureel erfgoed hoor je zorgvuldig om te gaan. Maak het groen in Mariahoeve beschermd stadsgezicht, zodat de bewoners erop kunnen rekenen dat het behouden blijft.”
Eerder maakte de gemeente Den Haag bekend dat het bij grote bouwprojecten openbaar groen wil opofferen. Dit is extra reden voor De Blok om nu dit initiatiefvoorstel om van Mariahoeve een beschermd stadsgezicht te maken in te dienen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden