<p>Niet alleen de client&egrave;le van Maison Krul was chique, ook het interieur had allure.</p>

Niet alleen de clientèle van Maison Krul was chique, ook het interieur had allure.

(Foto: WikiCommons)

Interieur Maison Krul straks weer zichtbaar in hofstad

  Nieuwsflits

Maison Krul op het Noordeinde sloot al in 1970 de deuren. Toch is de Haagse tearoom is nog steeds een begrip. Dankzij een schenking van het Drents Museum keert een deel van de tearoom terug naar Den Haag.

Den Haag - Destijds kwamen chique dames een kopje thee drinken met een taartje bij de prachtige lunchroom in Jugendstil met het predicaat Hofleverancier. De Haagse bevolking bedacht de alleszeggende slogan ‘geen gelul, gebak van Krul’, woorden die de geachte clientèle nooit zelf in de mond zou nemen.
Na de verkoop van het pand in 1972 belandde een gedeelte van de inrichting van de bakkerij in het Banketbakkersmuseum in Amsterdam en de inrichting van de salon werd opgeslagen in de kelders van het Nederlands Documentatiecentrum voor de Bouwkunst te Amsterdam. Via via kwam een deel van het Jugendstil-interieur in het Drents Museum in Assen terecht. Onderdelen maakten jarenlang deel uit van de inrichting van het museumrestaurant Grandcafé Krul.
Nu gaat het terug naar Den Haag, als schenking van het Drents Museum. Het museum gaat voor de bijzondere buffetkasten, vitrines op zoek naar een geschikte plaats in de stad waar ze voor het publiek te bewonderen zijn.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden