<p>Vanwege het zomerse weer en de korte afstand pakte de koning de fiets om op werkbezoek te gaan.&nbsp;</p>

Vanwege het zomerse weer en de korte afstand pakte de koning de fiets om op werkbezoek te gaan. 

(Foto: MARTIJN BEEKMAN)

Koning in eigen stadsdeel op werkbezoek

  Nieuwsflits

Koning Willem-Alexander heeft dinsdagmiddag een bezoek gebracht aan twee buurtinitiatieven in Haagse Hout. Daar kon hij op de fiets naar toe. Zijn woonpaleis Huis ten Bosch ligt in hetzelfde stadsdeel.

Den Haag - Bij Het Spaarwaterveld in het Bezuidenhout werd de koning ontvangen door de voorzitter van het Wijkberaad Bezuidenhout, Jacob Snijders. Hij kreeg een rondleiding over het terrein, dat bestaat uit een speeltuin, een sportveld, een paviljoen met ontmoetingsruimte en een zogenoemd Haags Hopje, waar kleine kinderen speelgoed kunnen lenen. Bewoners beheren het terrein. En ook de speelgoeduitleen draait op vrijwilligers uit de wijk. Het wijkberaad nam tevens het initiatief voor de bouw van paviljoen De Bezuidenhut met een bar, terras, opslagruimtes en toilet. 

Vervolgens fietste de koning naar wijk- en dienstencentrum Mariahoeve, waar hij werd ontvangen door initiatiefnemer van De Lichtpuntjes Naomi Barki-Van Vliet. De Lichtpuntjes van Mariahoeve bestaat uit vrouwen en moeders uit de wijk die vrijwillig kinderactiviteiten organiseren, koken in de wijk, bazaars organiseren en noodpakketjes bezorgen bij gezinnen in nood. Ook hebben ze sinds de uitbraak van COVID-19 samen met andere organisaties in de wijk al honderden gezinnen voorzien van warme maaltijden of boodschappen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden