<p>De boa&#39;s doen nu al ervaring op, maar de boot wordt nog bestuurd door de havendienst. Na afronding van de opleiding varen de boa&#39;s zelf uit.&nbsp;</p>

De boa's doen nu al ervaring op, maar de boot wordt nog bestuurd door de havendienst. Na afronding van de opleiding varen de boa's zelf uit. 

(Foto: Frank Jansen)

Opleiding nautische boa’s voor kust van Scheveningen

  Nieuwsflits

Wangedrag op het water wordt deze zomer aangepakt. Tien gemeentelijke handhavers worden opgeleid tot nautische boa’s. Ze worden ingezet in het Havengebied en voor de kust.

Den Haag - De handhavers zijn deze zomer zichtbaar aanwezig. En dat niet alleen. Er wordt onder andere gehandhaafd op het verbod op staandwantvissen en zwemmen in de haven. Ook wordt er gelet op het kitesurfen, zodat surfers niet in elkaars vaarwater zitten. De opleiding bestaat uit het Vaarbewijs 1, EHBO, Tactisch varen en Marifonie. Daarnaast wordt er geoefend met de boten van de havendienst waar straks mee wordt gevaren. Wethouders Anne Mulder (Scheveningen) en Hilbert Bredemeijer (Handhaving) namen vrijdagmiddag een kijkje.
“De medewerkers van de havendienst hebben geen opsporingsbevoegdheid. Ze zijn dus niet bevoegd om straf- of bestuursrechtelijk op te treden tegen overtreders. De handhavers hebben deze bevoegdheid wel en zijn hier ook voor opgeleid. Door een goede samenwerking tussen de havendienst en de handhavingsorganisatie kunnen we dus optreden om overlast aan te pakken”, legt Bredemeijer uit.
Volgens Ann Mulder gaan de nautische boa’s deze zomer echt verschil maken in Scheveningen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden