<p>Meteen na de bekendmaking dat ze in de finale staat, is Michelle Kumara uit Den Haag een nieuw stuk gaan instuderen.</p>

Meteen na de bekendmaking dat ze in de finale staat, is Michelle Kumara uit Den Haag een nieuw stuk gaan instuderen.

(Foto: )

Haagse tiener in finale van groot muziekconcours

  Nieuwsflits

De 13-jarige Michelle Kumara uit Den Haag zit in de finale Koninklijk Concertgebouw Concours. Samen met vijf andere jonge talenten strijdt de Haagse violiste om de hoogste eer.

Den Haag - Michelle doorstond al de digitale voorronde met meer dan 200 inzendingen en nu dus ook de halve finale. Tijdens de finale op zaterdag 20 juni treedt ze op in de kleine zaal van het Concertgebouw voor een jury met onder anderen dirigent Vincent de Kort, meesterpianist Thomas Beijer en violiste Julia Philippens.
De 13-jarige Haagse kijkt na een jaar zonder concerten enorm uit naar dit optreden. “Ik vind het heel leuk en bijzonder om in de halve finale van het concertgebouw concours te staan en ik had het helemaal niet verwacht. Meteen na het bericht ging ik een nieuw stuk oppakken en instuderen, erg leuk om te doen. Ik heb er erg veel zin in, ook al is het zonder publiek.”
Het Koninklijk Concertgebouw Concours wordt sinds 2009 elk jaar georganiseerd door Het Concertgebouw voor jonge talenten in de leeftijd van 9 tot en met 14 jaar. De winnaar krijgt een optreden tijdens een lunchconcert in de kleine zaal. Daarnaast ontvangt hij of zij een geldbedrag van duizend euro ten behoeve van zijn of haar muzikale ontwikkeling.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden