<p>Voorheen reisden bewoners drie keer per week naar het ziekenhuis voor hun dialysebehandeling. Nu lopen ze zelf naar de dialyseruimte.&nbsp;</p>

Voorheen reisden bewoners drie keer per week naar het ziekenhuis voor hun dialysebehandeling. Nu lopen ze zelf naar de dialyseruimte. 

(Foto: Janina van der Zande)

Dialyseren in Mariahoeve kan sinds kort dicht bij huis

  Nieuwsflits

De Haagse Wijk- en Woonzorg (HWW zorg), Haaglanden Medisch Centrum (HMC) en Thuisziekenhuis Nederland hebben een dialysehub opgezet in woonzorgcentrum de Ametisthorst in Mariahoeve. Niet alleen de bewoners, ook mensen van buiten de Ametisthorst kunnen hier dialyseren.

Den Haag - Thuis of dichtbij huis dialyseren scheelt reis- en wachttijd en energie. Thuisziekenhuis Nederland beheert de hub in Mariahoeve en zorgt dat er altijd een ervaren dialyseverpleegkundige aanwezig is.

“De eerste ervaringen zijn zeer positief”, zegt Irene Jongejan, locatiemanager van de Ametisthorst. “Voorheen reisden de betreffende bewoners drie keer per week naar het ziekenhuis voor hun dialysebehandeling. Nu lopen ze zelf naar de dialyseruimte. De enige investering van HWW zorg is de ruimte en daar staat veel gemak en comfort voor onze cliënten tegenover. De kans is groot dat wij deze service in de toekomst gaan opschalen.”

“Door deze samenwerking ontsluiten we een extra mogelijkheid naast centrum- en thuisdialyse. Dit is minder belastend voor de patiënt, en helpt ons om zo effectief mogelijk met beschikbare verpleegkundigen en middelen om te gaan”, legt zorgmanager Sylvia Zwager van HMC uit.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden