<p>In de geplande tijdelijke woningen aan de Henri Faasdreef/Oude Middenweg kan men, net als in een gewone huurwoning, zelfstandig wonen.&nbsp;</p>

In de geplande tijdelijke woningen aan de Henri Faasdreef/Oude Middenweg kan men, net als in een gewone huurwoning, zelfstandig wonen. 

(Foto: )

Tijdelijke huurwoningen voor uitstromers uit opvang

  Nieuwsflits

Er komen zeventig tijdelijke huurwoningen op het leegstaand terrein aan de Henri Faasdreef/Oude Middenweg in Leidschenveen. Dit heeft het Haags stadsbeestuur besloten. Ze zijn bestemd voor mensen die uitstromen uit de maatschappelijke opvang.

Den Haag - Deze wooneenheden blijven hier ongeveer drie jaar staan, totdat de definitieve bouwplannen van woingen, scholen en bedrijven op deze plek starten. De 70 huurwoningen zijn in eerste instantie bedoeld voor mensen die nu nog in een instelling voor maatschappelijke opvang of een zorginstelling wonen, maar in staat zijn om zelfstandig te gaan wonen. Door de krappe woningmarkt kunnen ze echter geen betaalbare woonplek vinden. Hierdoor houden ze plekken in de opvang bezet.
Om de doorstroming te stimuleren zoekt de gemeente Den Haag overal in de stad naar extra woonplekken. In de geplande tijdelijke woningen aan de Henri Faasdreef/Oude Middenweg kan men, net als in een gewone huurwoning, zelfstandig wonen. Als de gemeenteraad akkoord gaat start de plaatsing van de wooneenheden zo snel mogelijk. Waarschijnlijk kunnen de nieuwe bewoners er dan vanaf eind augustus komen wonen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden