<p>Wethouder Bert van Alphen hijst de vlag.&nbsp;</p>

Wethouder Bert van Alphen hijst de vlag. 

(Foto: Valerie Kuypers)

Den Haag hijst vlag op dag tegen homohaat

  Nieuwsflits

Wethouder Bert van Alphen (emancipatie) heeft op de Internationale dag tegen homofobie en transfobie, maandag 17 mei, de inclusieve vlag bij de ingang van het Haagse stadhuis gehesen. Op deze dag vraagt de gemeente Den Haag aandacht voor homohaat en de sociale onwenselijkheid daarvan. 

Den Haag - De dag staat ook wel bekend onder de Engelse afkorting IDAHOBIT (International Day Against Homophobia, Biphobia, Intersexism and Transphobia). De inclusieve vlag symboliseert dat iedereen in Den Haag zichzelf mag zijn.

“Het is belangrijk om regelmatig bewust stil te staan bij queerfobie. Door het hijsen van de inclusieve vlag vraag ik ook vandaag uw aandacht voor de nog steeds bestaande negatieve gevoelens tegenover queer personen. Laten we dit niet alleen vandaag, maar het hele jaar door bespreekbaar maken”, zegt wethouder Bert van Alphen.

Inclusieve vlag 
De inclusieve vlag is een uitbreiding van de regenboogvlag. De vlag heeft naast de bekende regenboogstrepen ook een driehoek met de kleuren zwart en bruin en de kleuren van de transvlag (roze, wit en blauw). De kleuren staan voor queer personen van kleur, trans-personen, non-binair en personen die leven met HIV, aids of eraan zijn overleden. De nieuwe kleuren vormen een pijl, waarmee de ontwerper, Daniel Quasar, een grotere nadruk wil leggen op meer inclusie en vooruitgang.

Niet vanzelfsprekend

De gemeente wil toe naar een inclusieve samenleving waar iedereen zichzelf mag zijn. Dit gaat verder dan het hebben van lesbische of homoseksuele gevoelens, of het ervaren van een andere genderidentiteit. Het is voor veel Haagse inwoners nog altijd niet vanzelfsprekend om over seksuele geaardheid of genderidentiteit te praten. “Ik wil dat iedereen zich welkom voelt in onze stad, zegt wethouder Van Alphen, daarom hijsen wij vanaf nu vier keer per jaar de inclusieve vlag. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden