<p>Ernesto Klem speelde ooit in de jeugd van Hijs Hokij. &quot;De Uithof voelt voor mij als thuis&quot;, zegt de verdediger</p>

Ernesto Klem speelde ooit in de jeugd van Hijs Hokij. "De Uithof voelt voor mij als thuis", zegt de verdediger

(Foto: Robert Bos)

Hijs Hokij versterkt zich met verdediger Ernesto Klem

  Nieuwsflits

Cairox Hijs Hokij heeft zich voor volgend seizoen versterkt met Ernesto Klem. De 20-jarige verdediger heeft een tweejarig contract getekend bij de Haagse ijshockeyclub. Het Nederlandse talent komt over van Eisbären Juniors Berlin U20.

Den Haag - De in Den Haag geboren Klem debuteerde in 2015, het eerste jaar van de BeNe League, bij Dordrecht Lions op het hoogste niveau. De jaren daarna speelde de huidige international drie seizoenen voor de UNIS Flyers Heerenveen. In zijn laatste seizoen, 2019-2020 was de verdediger bij Eisbären Juniors Berlin goed voor 1 goal en 3 assists in 17 wedstrijden.
Klem vindt dat hij in Duitsland volwassener is geworden: "In Berlijn heb ik vooral discipline ontwikkeld op en naast het ijs. Hard werken en niet opgeven stonden daar centraal", aldus de verdediger. "Ik had mijn eigen appartement dus naast het trainen moest ik ook koken, wassen en ga zo maar door. De volwassenheid die ik daar heb ontwikkeld wil ik ook weer vertalen naar mijn spel op het ijs."
De Haagse verdediger speelde ooit in de jeugd van Hijs Hokij. "De Uithof voelt voor mij als thuis", vertelt Klem. "Ik kan niet wachten om weer wedstrijden te spelen en energie te halen uit het publiek van Hijs."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden