<p>De tentoonstelling bestaat uit een verzameling van affiches, foto&#39;s en reclamefolders, allemaal met bloemen in hoofdrol.&nbsp;</p>

De tentoonstelling bestaat uit een verzameling van affiches, foto's en reclamefolders, allemaal met bloemen in hoofdrol. 

(Foto: )

Bloemenzee in Haagse tramtunnel

  Nieuwsflits

Den Haag is tegenwoordig de internationale stad van vrede en recht. Maar ooit was het de stad van bloemen en groen. Het Haags Gemeentearchief maakt dit zichtbaar met de tentoonstelling 'Bloemenzee' in De Galerij in de tramtunnel halte Spui.

Den Haag - Vijftig, zestig jaar geleden werd ook al aan stadspromotie gedaan. Toen lag de focus op Den Haag als stad van bloemen en groen. En met reden. Er waren namelijk bloemenweken, bloemencorso's en bloemtentoonstellingen. En van 1951 tot 1958 vond jaarlijks het zomerevenement Den Haag Bloemenzee plaats.

De bloem werd in Den Haag ook wetenschappelijk bestudeerd. Bijvoorbeeld in de ‘Koninklijke Zoölogische en Botanische Tuin', zoals de Haagse dierentuin(1863 - 1943) vroeger officieel heette. In de grote plantenkas was bijvoorbeeld een exemplaar van de grootste waterlelie ter wereld, de Victoria Regia tevinden. Tegenwoordig wordt in het Westbroekpark in Den Haag nog ieder jaar het rozenconcours gehouden. En ook trekt de Japanse Tuin in Clingendael duizenden bezoekers.

De tentoonstelling 'Bloemenzee!' bestaat uit een verzameling van affiches, foto's en reclamefolders, allemaal met bloemen in hoofdrol. Het grootste gedeelte van de getoonde materialen is afkomstig uit de eigen collecties van het archief. De buitenlandse bloemenaffiches zijn onderdeel van de affichecollectie van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten. Twee afbeeldingen zijn afkomstig uit de collecties van het Rijksmuseum.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden