<p>Burgemeester Van Zanen hijst samen met lifeguards voor het eerst de geel/rode vlag dit seizoen.&nbsp;</p>

Burgemeester Van Zanen hijst samen met lifeguards voor het eerst de geel/rode vlag dit seizoen. 

(Foto: Valerie Kuypers)

Dit strandseizon meer inzet op veiligheid

  Nieuwsflits

Met het hijsen van de geel/rode vlag is op 1 mei het strandseizoen afgetrapt. Dit seizoen zal er langs de Haagse kust nog meer worden ingezet op de veiligheid. 

Den Haag - Zo leidt de Veiligheidsregio Haaglanden (VRH) extra lifeguards op. De Haagse Vrijwillige ReddingsBrigade (HVRB) zorgt voor de bewaking in weekenden en zomervakantie. Dit doet de HVRB met 105 vrijwillige lifeguards. Daarnaast staan vanaf dit jaar langs de Haagse kust 23 vlaggenmasten om strandgangers en watersporters te waarschuwen voor een onveilige zee. De 16 extra vlaggenmasten zijn onderdeel van een bredere gezamenlijke aanpak door de gemeente, strandpartners en de veiligheidsregio. Dit moet bezoekers én inwoners meer bewust maken van de gevaren van de zee.

Burgemeester Van Zanen: “De zee maakt onze stad zo’n fijne plek om te wonen. Toch laten veel mensen zich nog verrassen door de kracht, kou en stromingen in zee. Afgelopen jaar hebben onze lifeguards ruim 200 mensenlevens gered. Zij doen ontzettend belangrijk werk. Maar dit getal laat ook zien dat we het bewustzijn en de vaardigheden van badgasten moeten helpen vergroten, en dat willen we samen doen met strandpartners, via scholen en de toeristische sector in onze stad. Daarbij zien we ook mogelijkheden voor hotels en strandondernemers om hun gasten nog beter te gaan voorlichten”.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden