<p>Bij het Stagehuis Schilderswijk zijn ze blij met de prijs en de bijbehorende cheque.</p>

Bij het Stagehuis Schilderswijk zijn ze blij met de prijs en de bijbehorende cheque.

(Foto: PvdA Den Haag)

Pvda reikt 1 mei-prijs uit aan Stagehuis Schilderswijk

  Nieuwsflits

De Haagse PvdA heeft de Toekomstmaatschappijprijs toegekend aan Stagehuis Schilderswijk. De uitreiking op 1 mei was meteen ook de afsluiting van de viering van de Dag van de Arbeid. 's Ochtends 's legde wethouder Martijn Balster rode rozen bij het standbeeld van Troelsta in het Westbroekpark.

Den Haag - Volgens de jury blonk het Stagehuis uit in het organiseren van jongerenactiviteiten in coronatijd, zoals de Late Night Show met bingo. Daarnaast vonden ze veel stage-adressen voor jongeren. "Was er maar zo'n stagehuis in elke wijk”, aldus Randy Martens, voorzitter van de PvdA Den Haag. Het Stagehuis heeft een rode hamer en 750 euro ontvangen. Dit geld moet ten goede komen aan het project waar de organisatie aan werkt.

De prijs wordt sinds 2019 door de Haagse afdeling van de PvdA uitgereikt. De prijs is eerbetoon aan Pieter Jelles Troelstra, (mede-)oprichter en leider van de Nederlandse sociaaldemocratie. Initiatieven die de prijs ontvangen, moeten dan ook dichtbij sociaal-democratische idealen staan, vechten voor het algemeen belang, een goed voorbeeld geven en zonodig tegen de stroom inzwemmen. Youth for Climate en de Kinderraad van de Stichting Leergeld wonnen de Toekomstmaatschappijprijs in voorgaande jaren.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden