<p>De enige parkeerplaats die nog in Kijkduin te vinden is.&nbsp;</p>

De enige parkeerplaats die nog in Kijkduin te vinden is. 

(Foto: Hart voor Den Haag)

HvdH vindt één invalideparkeerplaats op Kijkduin veel te weinig

  Nieuwsflits

Van tien parkeerplaatsen voor gehandicapten in Kijkduin naar nog maar één. Hart voor Den Haag vindt dit onacceptabel en trekt aan de bel.

Den Haag - Kijkduin ondergaat momenteel een metamorfose. Het oude winkelcentrum is gesloopt en op het vrijgekomen terrein verrijst Nieuw Kijkduin met onder andere zeven appartementencomplexen. Waar eerst de gehandicaptenparkeerplaatsen waren staat momenteel een bouwkeet. Naast de bouwkeet zijn wel twee oplaadplekken voor elektrische auto’s gemaakt. Voor gehandicapten resteert echter nog maar één parkeermogelijkheid, namelijk op het Deltaplein.

Hart voor Den Haag-raadslid Janice Roopram en fractievertegenwoordiger van dezelfde partij, Monique van Stuijvenberg, zijn verbijsterd. "We snappen echt wel dat er een grootschalige verbouwing plaatsvindt. En ook dat de doorgang langs het gebouw Zeezicht tijdelijk is opgeheven, zelfs dat er een bouwkeet staat op de plaatsen waar eerst de gehandicaptenparkeerplaatsen gerealiseerd waren, maar wat we niet snappen is dat er helemaal geen parkeerplaatsen voor teruggekomen zijn”, zeggen ze.

De twee wijzen erop dat hierdoor voor gehandicapten er alleen nog maar de mogelijkheid is om betaald te parkeren in de nieuwe parkeergarage. "Waar de gezonde automobilisten een keuze hebben om gratis op de straat te parkeren, hebben de mensen met een beperking die absoluut niet. Ook zij moeten de mogelijkheid terug krijgen om in Kijkduin gewoon langs de straat, op de speciale parkeerplaatsen, te kunnen parkeren,” aldus Van Stuijvenberg. Ze vindt dat er nauwelijks nog rekening wordt gehouden met mensen met een smalle beurs.

Raadslid Janice Roopram: “Het is inderdaad te gek voor woorden dat deze plekken zomaar verdwenen zijn in Kijkduin. Hoe kan dit? Het is toch niet zo dat waar een parkeergarage komt, de gehandicaptenparkeerplaatsen zomaar opgeheven worden? Ook bij het HAGA ziekenhuis zie je dit gebeuren. Weg zijn de gehandicaptenparkeerplaatsen waar gratis geparkeerd kon worden en hop allemaal betaald de garage in.”

De twee zien wel degelijk mogelijkheden om in Kijkduin, ondanks de bouwactiviteiten, meer gehandicaptenplaatsen te creëren. Bijvoorbeeld voor het Atlantic Hotel en op de plek waar nu een fietsparkeerplaats is, tegenover het Deltaplein. "Door de fietsen een stuk naar achter te plaatsen, komt hier ruimte voor vrij." Roopram en Stuijvenberg hebben het stadsbestuur gevraagd om hier naar te kijken.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden